Komoly árat kell fizetnie annak, aki asztalt foglal egy étterembe, és nem megy el

Mostantól komoly árat kell fizetnie azoknak az embereknek Párizsban, akik nem jelennek meg időben abban az étteremben, ahol asztalt foglaltak. 

Párizsi kávézók és éttermek tucatjai csatlakoznak a hotelek és vendégházak által már rég bevett kezdeményezéséhez, és egészen magas összegű felárat számolnak fel azon vendégek számára, akik éttermi asztalfoglalásuk során késnek, vagy nem jelennek meg a megbeszélt időpontban.

Furcsa mód a francia főváros lakói egyáltalán nem idegenkednek az új szabályozástól, amely szinte ugyanúgy működik, mint amikor az ember hotelszobát foglal: az internetes asztalfoglalás során az étterem elkéri a vendég bankkártya adatait is, így biztosítva egyfajta letétet a biztos megjelenéshez.
Több éttermi vezető szerint azért van szükség erre az eljárásra, mert sok vendég egyáltalán nem veszi komolyan az asztalfoglalást, ezzel pedig rengeteg kiesést okoznak még legnépszerűbb éttermek bevételében is.
A párizsi Tour d'Argent étterem
A financiális veszteség amelyet a meg nem jelenő személyek okoznak, akár a teljes éves bevétel 30%-át is elérhetik. Az új, foglalási díjas rendszerhez rövid idő alatt 245 étterem csatlakozott.

És hogy mennyibe kerül egy főnek az, ha nem veszi komolyan a foglalását? A neves Tour d’Argent étteremben a halasztás egy fő számára ebédidőben 100 euró (32 ezer forint), vacsoraidőben viszont ennek duplájába kerül (64 ezer forintba) , ha valaki nem veszi komolyan az étkezést.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek