Alig várjuk ezt a savanyú uborkából készült chipset!

Lehet, hogy megszületett végre az "egészséges" csipsz? Vagy legalábbis egészségesebb, mint az átlag fajták...itt az ecetes-kapros savanyú uborkából készült csipsz!

Savanyúuborka-csipsz. Ízlelgessük ezt a kifejezést, mert feltalálták - igaz, nem mi, hanem kreatív amerikai barátaink, de sanszos, hogy pikkpakk ott lesz mindenhol a menőbb delikáteszboltok polcain.

A másik jó hír, hogy ezt a csipszfajtát vákuumfritőzben sütik majd, ami lényegesen kevesebb olajat használ. A gyártó a Vlasic (illetve a Conagra Brands), akikhez elvileg a McDonald's rajongott savanyúuborka-szeletei is köthetők.

A jellegzetes bordázott ubiszeleteket vákuumfritőzben sütik majd ropogósra

"A savanyú uborka csodás snack, mivel elenyésző mennyiségű kalóriát tartalmaz, viszont az uborkát üvegből jóval nehézkesebb és maszatolósabb kihalászni, mint szárított formában, zacskóból ropogtatni - nyilatkozta Tom McGough a Conagrától.

Így néz ki a furcsa ubicsipsz

A savanyúságok kapros-fűszeres-ecetes ízvilágára hajazó rágcsák (csipszek, szotyik) jó ideje hódítanak világszerte, valószínűleg ez nálunk sem lesz másképp - gondoljunk csak vecsési savanyúságainkra. Ez pedig nem csak savanyúubi-ízesítést kap, itt valódi uborkákról van szó!

A pickle chips névre hallgató találmány (ami a jellegzetes, fodrosra szeletelt, kis méretű uborkaszeletek vákuumban sütött kiadását tartalmazza majd) sajnos még nem került a boltokba, de hamarosan beindul a gyártás.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek