Kókuszvaj házilag egy összetevőből!

Tudtad, hogy valószínűleg akár most is tudnál csinálni kókuszvajat otthon, mert csak egy összetevő kell hozzá? Nézd csak!

Az alábbi videóból kiderül, hogy olyan istenien krémes, alacsony glikémiás indexű és természetesen édeskés kókuszvajat tudunk készíteni mindössze két csésze natúr, cukormentes nyers kókuszreszelékből egy jó turmixgép segítségével, hogy csak na! Laktató, nagyon finom, laurinsav-tartalma pedig gomba- és baciölő, sőt, erősíti az immunrendszert is!

Dobd be a két csésze nyers kókuszreszeléket a gépbe, és turmixold a krémes állag eléréséig! (minél tovább, annál krémesebb, de megoszlanak a vélemények, a videó csak 1 (!!!) percet ír, van, aki 35-öt)

Felhasználás

Edd magában, kend a palacsintára, csokira, dobj bele gyümölcsöket, töltsd datolyába, használd paleo sütik sütéséhez (pl.: banánkenyér), azaz helyettesítsd vele a különféle növényi vajakat (pl. mandulavaj), de készíthetsz belőle laktózmentes fagyit is gyümölcsökkel turmixolva a mélyhűtőben!

NEM egyenlő a kókuszolajjal- vagy -zsírral, tehát sütni nem lehet benne, de pl. levesekhez, smoothie-khoz, turmixokhoz adva krémesebbé teszi azokat!

(címlapfotó: Flickr by tracy benjamin)

Kapcsolódó receptek itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...