Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kivonul a Tesco Magyarországról? Íme a baljós előrejelzések

Újra felröppentek azok a hírek, melyek szerint hamarosan Magyarországról is kivonulhat a Tesco. Mi lesz az áruházakkal, és ki veheti át az áruházlánc helyét? 
Néhány hete írtunk arról, hogy a Tesco áruházlánc kivonul Lengyelországból, ezzel pedig 301 üzlet zárja be kapuit a vásárlók előtt. Bár akkor a cég közép-európai igazgatója azt nyilatkozta, hogy a magyar leányvállalatnak stabil eredményei vannak a piacon, a Napi.hu cikke szerint londoni tőzsdeelemzők most úgy gondolják, hogy az angol Tesco áruházlánc fokozatosan bár, de a következő években teljesen ki fog vonulni Kelet-Közép-Európából.

Amennyiben a pletykák igaznak bizonyulnak, úgy a Tesco régiós vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át a jövőben, ide tartozik például a Lidl és a környező országokban is ismert Kaufland áruházlánc. 
 
 
A Napi.hu a Lebensmittel Zeitung hírének nyomán arra hivatkozik, hogy a Tesco kijelölt új vezérigazgatója, Ken Murphy tekinti át a brit vállalat megmaradt kelet-közép-európai – cseh, magyar és szlovák – leányvállalatainak tevékenységét, és értékeli további működésük lehetőségét. Bár a cég sajtóirodája cáfolta, hogy a jövőben a Schwarz-csoportnak adnák el a régió üzleteit, az előző vezérigazgató Dawe Lewis az utóbbi években többször is tagadta, hogy kivonulnának Lengyelországból, idén viszont a lengyel Tesco kénytelen volt eladni leányvállalatát a dán Salling Groupnak a rossz pénzügyi eredmények miatt. 
 
Az előző vezérigazgató nemrégiben arról is beszélt a Next.gazeta.pl-nek, hogy a Tesco-nak jelenleg a cseh, a magyar és a szlovák tevékenységre kell koncentrálnia, ehhez pedig óriási segítséget kellett volna, hogy nyújtson a lengyel leányvállalatok eladása. 
 
Matt Simister, a cég közép-európai igazgatója néhány hete a lengyel eladás kapcsán úgy nyilatkozott a Portfolionak, hogy Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is erős a cég piaci pozíciója, így ezekben az országokban nem fenyegeti kivonulás a Tesco-t.
 
A londoni elemzők viszont az eddigi eredményeket és a piaci mozgást vizsgálva egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy az angol cég Ázsia után a Kelet-Közép-Európai régiót is elhagyja
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!