Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kivonul a Tesco Lengyelországból, és már tudni lehet, mire számíthatnak a magyarok

Csütörtök reggel jelentette be a Tesco, hogy kivonul Lengyelországból, ezzel pedig 301 üzletet ad el a jövőben. 
Kivonul Lengyelországból a Tesco, a kiskereskedelmi áruházlánc ezzel pedig 301 üzletétől válik meg az országban – derül ki a Portfolio.hu részletes híradásából. A Lengyelországban található üzletek eladásából várhatóan 63 milliárd forintnyi zlotyi folyik be a cégbe, Dave Lewis, a Tesco vezérigazgatója pedig azzal indokolta a kivonulást, hogy „a lengyel piac továbbra is kihívásokkal teli”, és inkább a régió más országainak üzlethálózataira szeretnének fókuszálni a jövőben. 
 
 

De mi van a magyarokkal?

Az elmúlt években többször is felröppent a hír, hogy a Tesco Magyarországról is tervezi a kivonulást, Matt Simister, a cég közép-európai igazgatója szerint azonban ez a veszély nem fenyeget minket. Simister a Portfolionak adott interjújában elmondta, Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is erős a cég piaci pozíciója, szemben Lengyelországgal, ahol csupán 4 százalékos volt a cég piaci részesedése, és ahol más régiókkal szemben tartósan veszteséges volt a cég. 
 
A Tesco az elmúlt években több régióból is kivonult, dél-kelet-ázsiai érdekeltségét egy thaiföldi cégnek adta el, amely 10,6 milliárd dollárt fizetett készpénzben. A Tesco ezzel az eladással végleg elhagyta az ázsiai piacot. 
 

Ez is érdekelhet:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!