Felismerhetetlen csomagolása volt 70 éve a kedvenc csokinknak

Minden édesszájú embernek van legalább egy kedvenc csokoládészelete. A piros csomagolású Kit Kat Magyarországon a kétezres évek elején jelent meg, Amerikában viszont már a negyvenes években is népszerű édesség volt, első csomagolása pedig egyáltalán nem hasonlított a mostanihoz.

A Kit Kat a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb csokoládészelete, az édességet forgalmazó Nestlé egyik kutatása szerint egy másodperc alatt 650 Kit Kat-et adnak el a világon. A pirosan rikító csomagolás azonnal szemet szúr a vásárlóknak, nem volt ez azonban mindig így. A csokoládészelet 70 évvel ezelőtt szinte felismerhetetlen volt.

Furcsa, de az 1935-ben megjelent csokoládénak még a neve sem hasonlított a mai Kit Kat-re.

Az akkoriban Rowntree's Chocolate Crisp nevű csokis ostya legelső csomagolása még piros volt, a II. világháború vége után azonban a desszertet gyártó cég újragondolta az eredeti nevet és a csomagolást is. Ezután 1949-ben a Chocolate Crisp nevet teljesen elhagyták, és átváltottak a ma is ismert Kit Kat névre.

Az eladások az arculatváltástól kezdve folyamatosan nőttek, végül a Kit Kat szépen eljutott más helyekre is, ma pedig már több mint 80 országban forgalmazzák a finomságot.

Vajon a régi ostyaszeletnek miben volt más az íze, mint a mostaninak?

A csomagolás nem mellesleg az eladások szempontjából is döntő jelentőségű, több kutatás is bizonyította már, hogy a piros színű csomagolás feltűnő mivoltának köszönhetően sokkal jobban sarkalja az embert arra, hogy megvegye az adott terméket.

Így néz ki most a csokoládészelet csomagolása

A Kit Kat íze kontinensenként eltérhet, Amerikában ugyanis nem a Nestlé (amely még a hetvenes években felvásárolta az eredeti gyártócéget, a Rowntree's-t), hanem a Hershey gyártja az édességet.

Forrásunk volt.


Ezt is olvasd el!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?