Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiss Erik képviseli majd hazánkat a szeptemberi, tajvani Ifjú Szakácsok Világbajnokságán

Szoros versenyt végül Kiss Erik nyerte meg a Four Seasons étteremből, így ő képviselheti Magyarországot 2018. szeptember 7-én a tajvani világbajnokságon.  

Idén a METRO Gasztroakadémia adott otthont a Chaîne des Rôtisseurs világszervezet által szervezett nemzetközi verseny hazai előválogatójának. A rangos eseményen összesen tizenkét 27 év alatti séf mérettette meg magát. A hazai versenyt Kiss Erik nyerte (Four Seasons), így szeptember 7-én ő képviseli majd hazánkat Tajvanon, a világbajnokságon. 

Sokan egyenesen a Bocuse d’Or előszobájának tekintik a szigorú szabályokkal rendelkező versenyt, amelyen 27 év alatti szakácsok indulhatnak el. A „Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs” a világ egyik legrégibb és egyben legkiterjedtebb, nem szakmai alapon szerveződő egyesülete. A nívós közösség 72 országból közel 21 000 tagot tudhat magáénak, akik között ott vannak a világ legnevesebb séfjei és étterem-tulajdonosai is. Magyarország kiemelkedő helyet foglal el a szervezetben, hiszen hazánkban több mint száz olyan vendéglátóegységgel találkozhatunk, aki tagja ennek a közösségnek.

Receptajánló:

A megmérettetésen a METRO áruházlánc saját versenyzőt is indított, a hazai Bocuse döntőn a legjobb commis díját elnyerő Friderika Spekova személyében. Rajta kívül még tizenegyen szálltak ringbe azért, hogy hazánkat képviselhessék a világbajnokságon.

A megmérettetésen a séfek kóddal adják le az elkészült fogásokat, így még maguk a zsűritagok sem tudhatják, hogy kinek a versenyfogását értékelik. 

A Chaîne-elnökség a METRO-ban mindig megtalálható alapanyagokból idén a borjúkarajt, a tigrisrákot, a pakcsojt, a friss málnát, a fürjtojást és egy 70%-os étcsokoládét választották, amelyeket az áruházlánc minőségi áruválasztékából kaptak meg a versenyzők.

A fiatal séfeknek összesen három óra állt a rendelkezésükre, hogy egy háromfogásos ételsort elkészítsenek. Friderika Spekova felkészülésének szakmai segítői Volenter István (67 étterem) és Sárközi Ákos (Borkonyha) séfek voltak. 

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!