Kínai ételek, amiket ők nem is esznek

Azt hiszem, az mindenki számára ismert tény, hogy hazánkban a kínai gyorsbüfékben kapható ételeket a nyugati ízlésre szabják.

Kínai mangós csirke recept

De azt nem gondoltuk volna, hogy vannak ezek között olyan ételek, amiket ők egyáltalán nem is esznek meg.

Vajon örüljünk, hogy ezekkel csak nekünk kedveskednek, vagy kezdjünk aggódni, hogy valójában azért mellőzik őket, mert szerintük ehetetlenek?

Reménykedjünk az előbbiben, és ismerjük el: a fúziós kínai-magyar konyha igen finom tud lenni, ha igényesen készítik. De hogy mi a különbség a sima és a fúziós kínai menüsor között? Mary Kong Food szerkesztő utánajárt, összehasonlította a hagyományos és az amerikai szájízre szabott kínai ételeket, és begyűjtötte a különbségeket. Természetesen számoltunk vele, hogy akadhatnak eltérések aközött, hogy mit esznek Kínában, mit az amerikai kínai büfékben és mit Magyarországon - de azért találtunk hasonlóságokat, íme:

A kínaiak rengeteg zöldséget, némileg kevesebb húst, és sok gyümölcsöt fogyasztanak - desszertet viszont igen ritkán. Talán pont ez az oka, hogy előszeretettel kombinálják a gyümölcsöt és a desszertféléket, és emiatt - elsősorban ránk gondolva - készítenek oly gyakran sült banánt, sült ananászt és sült fagyit.

Ha már a desszerteknél tartunk, ne hagyjuk ki a sorból jó öreg szerencsesütit sem! Abszolút tipikus lezáró kelléke egy kínai menüsornak, de kiderült, hogy ők ezt sem szeretik - vajon miért?

Édes-savanyú sertés és csirke

A húsokat, mint ismeretes, általában olajban sütik, majd ráöntik jellegzetes, kissé ragacsos állagú édes szószukat, ezt követően beledobálnak némi ananászt, és kész is. Ha már nekünk és a külföldieknek is így készítik ezt az ételt, ők vajon miért nem eszik?

Tojásos rizs

A tojásos pirított rizs sok kínai étel kísérője Amerikában is - egyszerű köretként működik. Hagyományos értelemben azonban önálló fogásként kellene, hogy megállja a helyét - a hússal, a salátával, a levesekkel egyenrangúként. Azonban amit nálunk kapni, az inkább olyan – már elnézést a megfogalmazásért, de nem megy szebben -, mintha a rizsmaradékokat öntötték volna össze. És ha ez még nem lenne elég, végezetül jön bele még egy adag - még csak nem is rásütött - hanem külön elkészített omlett, amit darabokra szednek, és a rizsbe dobálva "megkoronázzák" a köretet.

(via: dc.eater)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek