Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, mennyi pénzt költ el egy magyar naponta

Egy friss statisztika szerint havonta csaknem a minimálbér nettó összegét költjük el a boltokban. Élelmiszerre megy el a legtöbb. 
A Blokkk.com-on megjelent friss statisztikák szerint egy ember naponta átlagosan 1054 forintot költött élelmiszerekre. Míg ruhára naponta átlag 243 forint megy, el addig telefonra 38 forint, leggyorsabban pedig az építőanyag-vásárlás nőtt az év eleje óta – közölte a 24.hu.
 
Az összesített adatok szerint egy ember naponta átlagosan 3198 forintot hagy különböző boltokban, havi szinten pedig majdnem a minimálbér nettó összegét, azaz 96 ezer forint megy el. 
 
 
A tavalyi évben ez az összeg még jóval kevesebb volt, akkor 2933 forint volt a fejenkénti napi átlag, ez havi szinten 88 ezer forintnak felelt meg. A leírt adatokból az is kiderült, hogy átlagosan 6,9%-kal költünk idén többet élelmiszerre tavalyhoz képest. 
 
Az összesített adatok szerint első sorban élelmiszerekre, majd ruhákra és végül építőanyagokra költjük a legtöbbet, 2019-ben viszont nem költöttünk többet a tavalyi összegnél testápolási és kozmetikai termékekre.
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!