Kiadásra vár: új gazdát keres a főváros 140 éves kávéháza

Finom kávé, rengeteg történelmi emlék és műtárgy: a még nemrégiben is nagy népszerűségnek örvendő, 140 éves kávéház és étterem egy ideje üresen áll, most pedig új bérlőjét keresi.

Pikó Sándor, Józsefváros polgármestere adta hírül a Facebook-on, hogy új gazdát keres a helyi önkormányzat lassan 140 éves vendéglátóhelyisége, a jelenleg üresen álló Múzeum Kávéház.

A Múzeum Kávéház csaknem 140 évig várta vendégeit

Az eredetileg Schodl Kávéház névre hallgató egység 1876-ban nyitotta meg kapuit a budapesti Nemzeti Múzeum szomszédságában, a Bródy Sándor utca 2-ben, és azóta sok-sok üzemeltetőt megélt, a történelmi hangulat és enteriőr viszont megmaradt.

A Múzeum Kávéház belső tere
Kiadó a Múzeum Kávéház & Étterem / fotó

A polgármester egy videóban vezeti körbe az érdeklődőket, és meséli el, mennyit járt ide annak idején kávézni kollegáival, a Magyar Rádió munkatársaival.

A helyiség jelenleg kiadó, várják a pályázókat

A kávéház tehát új gazdát keres, az viszont kiemelten fontos, hogy a helyiségben csak vendéglátó tevékenység végezhető, a hely hangulatának megőrzésével.

A pályázat leadásának feltétele továbbá, hogy a pályázó befizesse az ajánlati biztosíték összegét – egymillió forintot –, valamint a megadott határidőn belül beadja pályázatát, 2025. március 31-ig.

Címlapfotó.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...