Ezt a két magyar éttermet most a világ legjobbjai közé választották

A Wine Spectator, nemzetközi borszaklap listáján eddig sosem volt magyar résztvevő, azonban idén ketten is Award of Excellence minősítést szereztek. 

A Felix Kitchen & Bart és a Fiaker Bisztró & Borbárt ezzel az elismeréssel a világ legjobb borkínálatát felsorakoztató éttermek között tartják számon.
Az amerikai Wine Spectator a szakma ‘iránytűje”, hiszen évente több ezer vendéglátóhely közül választja ki azokat az éttermeket, akiknek kiemelkedő a borkínálata. A listán Magyarország még soha nem kapott helyet, egészen idáig, hiszen idén először a Felix Kitchen & Bar és a Fiaker Bisztró & Borbár is bekerült ajánlásai közé.
A Felix Kitchen & Bar a több, mint háromszáz tételből álló borlapjával lett az egyik legizgal-masabb étterem.
Alig több mint egy éve nyitotta meg kapuit a Felix Kitchen&Bar a korábbi Várkert Kioszk épületében, borkoncepciójával viszont máris a nemzetközi szaksajtó látóterébe került. Itthon is ritkaságnak számít, ha egy helyen több száz bor és pezsgő szerepel az itallapon, viszont a budai étterem ennek köszönhetően hamar megszerezte a nemzetközi zsűri elismerését.
Horváth Máté, a Felix Kitchen & Bar sommelier-je szerint a díj nemcsak pozitív visszacsatolás arra, hogy a megálmodott koncepció jó irányban halad, de úgy látja, az innovációt is elismerték:
“Rendkívül büszke vagyok arra, hogy egy poharasok lettünk (a díj megnevezése), de fontos kiemelnem, hogy ez nemcsak egyszemélyes siker, hanem egy nagyon kemény csapatmunka eredménye is. Elismerték, hogy a Felix ars poetica-jának helye van nemzetközi színvonalon is. A jövő gasztronómiája át fog alakulni, a vendégek egyedi igényeinek kielégítése lesz a privilégium, és az, hogy a jó bor mellé kiváló ételeket is kapjanak. Mi pedig mindkettőre nagyon nagy hangsúlyt fektetünk.”
A Wine Spectator díjazta az étterem kínálatát és az innovációt is: például azt, hogy vannak olyan tételek is, melyeket – a Coravin technológiának köszönhetően – pohárral is meg lehet kóstolni, míg máshol csak palackkal lehet adott esetben megvásárolni.
Wine Spectator’s 2020 Award of Excellence díjat nyert az egykori Monarchia területéről származó palackokat kínáló Fiaker Bisztró & Borbár is.
A Madách térnél található Fiaker Bisztró&Borbár borlapjának különlegességét a KisBécs által forgalmazott, különleges évjáratú tételei, valamint az egykori Osztrák-Magyar Monarchia mai országainak prémium borai jelentik.
Regionális palackjaikkal méltán került a listára, így bebizonyítva: borkoncepciójuk tud olyan szakmai nívót képviselni, mely megállja a helyét nemcsak itthon, hanem a világ legjobbjai között is. Gombolai Attila, a Fiaker egyik alapítója úgy nyilatkozott, hogy ugyan két eltérő története van a Fiaker Bisztrónak és a Felixnek, nagyon büszke arra, hogy a közép-európai borok is elnyerték a nemzetközi zsűri bizalmát.
“Alapvetően ez a díj egy elismerés arra vonatkozóan, hogy regionális borokkal is lehet nemzetközi mércével mérve komoly eredményt elérni. Ezen felül pedig segíti azt a tervünket, hogy minél szélesebb közönséggel ismertessük meg a régi Monarchia területéről származó borválogatásainkat.”

címlapBolega Niki / Socially / Felix Kitchen & Bar

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek