Kerüljön saláta az ünnepi asztalra!

Fogyassz ropogós salátaleveleket a kiadós sonka és tojásételek mellé, így megelőzheted a túlevést. A zsíros ételek és az alkohol feldolgozásában is segít az ünnepek alatt! (x)

Míg a karácsony a meghittségével és a fehér hótakaróval (már amikor van) hódít, addig a húsvét a tavasz frissességével. Süt a nap, lehet kirándulni, és a szerencsésebbeknek a locsolás mókájából is kijut. Ám a két ünnepnek van egy közös árnyoldala: hajlamosak vagyunk túlenni magunkat. Persze nehéz ellenállni a főtt sonka vagy a báránysült csábításának – különösen, ha megtartottuk a húsvétot megelőző negyven napos böjtöt – , és a rokonok sem veszik jó néven, ha visszautasítjuk a finom falatokat.

Epres tavaszi saláta

Pedig érdemes ilyenkor is mértékkel fogyasztani, és nem csak az esetlegesen felszaladó plusz kilók miatt. Az ünnepi túlevések nagyon megterhelik a szervezetünket, főleg az emésztésünket. Kétségbeesésre azonban semmi ok, a megoldás roppant egyszerű: együnk sok friss zöldséget!

A hagyományosnak tekinthető újhagyma és retek mellett érdemes a leveles salátákat is beemelni a húsvéti kínálatba. Amellett, hogy friss ízükkel könnyítenek a magas fehérjetartalmú ételek robosztusságán, rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést is. A retek kapcsán meg kell említeni, hogy fokozza a máj és az epe működését, így nemcsak a zsíros falatok, de az alkohol feldolgozását is megkönnyíti.

Mindezen előnyökre ráadásul most igazán könnyedén szert tehetünk, köszönhetően az eisberg Tavaszi Mixének, amelyben a retek mellett a jégsaláta és a sárgarépa is helyet kapott, hogy fütyörészve élvezhessük a tavaszt. A kellemesen ropogós, édesebb ízvilágú salátakeverékkel ráadásul a gyerekekkel is könnyedén megszerettethetjük a salátaevést.

Húsvéti saláta recept

Nem utolsó sorban pedig, mint ez a Húsvéti saláta recept is mutatja, a konyhában töltött időt is csökkenthetjük.

Ha többet szeretnétek megtudni az eisberg salátáiról, programjairól, akkor kattintsatok ide, vagy kövessétek az eseményeket a Facebookon.

Címlapról ajánljuk

További cikkek