Kerüljön saláta az ünnepi asztalra!

Fogyassz ropogós salátaleveleket a kiadós sonka és tojásételek mellé, így megelőzheted a túlevést. A zsíros ételek és az alkohol feldolgozásában is segít az ünnepek alatt! (x)

Míg a karácsony a meghittségével és a fehér hótakaróval (már amikor van) hódít, addig a húsvét a tavasz frissességével. Süt a nap, lehet kirándulni, és a szerencsésebbeknek a locsolás mókájából is kijut. Ám a két ünnepnek van egy közös árnyoldala: hajlamosak vagyunk túlenni magunkat. Persze nehéz ellenállni a főtt sonka vagy a báránysült csábításának – különösen, ha megtartottuk a húsvétot megelőző negyven napos böjtöt – , és a rokonok sem veszik jó néven, ha visszautasítjuk a finom falatokat.

Epres tavaszi saláta

Pedig érdemes ilyenkor is mértékkel fogyasztani, és nem csak az esetlegesen felszaladó plusz kilók miatt. Az ünnepi túlevések nagyon megterhelik a szervezetünket, főleg az emésztésünket. Kétségbeesésre azonban semmi ok, a megoldás roppant egyszerű: együnk sok friss zöldséget!

A hagyományosnak tekinthető újhagyma és retek mellett érdemes a leveles salátákat is beemelni a húsvéti kínálatba. Amellett, hogy friss ízükkel könnyítenek a magas fehérjetartalmú ételek robosztusságán, rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést is. A retek kapcsán meg kell említeni, hogy fokozza a máj és az epe működését, így nemcsak a zsíros falatok, de az alkohol feldolgozását is megkönnyíti.

Mindezen előnyökre ráadásul most igazán könnyedén szert tehetünk, köszönhetően az eisberg Tavaszi Mixének, amelyben a retek mellett a jégsaláta és a sárgarépa is helyet kapott, hogy fütyörészve élvezhessük a tavaszt. A kellemesen ropogós, édesebb ízvilágú salátakeverékkel ráadásul a gyerekekkel is könnyedén megszerettethetjük a salátaevést.

Húsvéti saláta recept

Nem utolsó sorban pedig, mint ez a Húsvéti saláta recept is mutatja, a konyhában töltött időt is csökkenthetjük.

Ha többet szeretnétek megtudni az eisberg salátáiról, programjairól, akkor kattintsatok ide, vagy kövessétek az eseményeket a Facebookon.

Címlapról ajánljuk

10 zöldséges egytálétel sajttal a főszerepben

A sajtot magában, nyúlósan, ragacsosan, sütve, pirítva, mártogatósan, minden formájában imádjuk! Egy sajttal tuningolt egytálételnél pedig kevesebb jobb dolgot kívánhatnánk ebédre. Szemezgessetek az alábbi sajttal készült ételekből és készítsétek el kedvenceteket!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.