Kerüljön saláta az ünnepi asztalra!

Fogyassz ropogós salátaleveleket a kiadós sonka és tojásételek mellé, így megelőzheted a túlevést. A zsíros ételek és az alkohol feldolgozásában is segít az ünnepek alatt! (x)

Míg a karácsony a meghittségével és a fehér hótakaróval (már amikor van) hódít, addig a húsvét a tavasz frissességével. Süt a nap, lehet kirándulni, és a szerencsésebbeknek a locsolás mókájából is kijut. Ám a két ünnepnek van egy közös árnyoldala: hajlamosak vagyunk túlenni magunkat. Persze nehéz ellenállni a főtt sonka vagy a báránysült csábításának – különösen, ha megtartottuk a húsvétot megelőző negyven napos böjtöt – , és a rokonok sem veszik jó néven, ha visszautasítjuk a finom falatokat.

Epres tavaszi saláta

Pedig érdemes ilyenkor is mértékkel fogyasztani, és nem csak az esetlegesen felszaladó plusz kilók miatt. Az ünnepi túlevések nagyon megterhelik a szervezetünket, főleg az emésztésünket. Kétségbeesésre azonban semmi ok, a megoldás roppant egyszerű: együnk sok friss zöldséget!

A hagyományosnak tekinthető újhagyma és retek mellett érdemes a leveles salátákat is beemelni a húsvéti kínálatba. Amellett, hogy friss ízükkel könnyítenek a magas fehérjetartalmú ételek robosztusságán, rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést is. A retek kapcsán meg kell említeni, hogy fokozza a máj és az epe működését, így nemcsak a zsíros falatok, de az alkohol feldolgozását is megkönnyíti.

Mindezen előnyökre ráadásul most igazán könnyedén szert tehetünk, köszönhetően az eisberg Tavaszi Mixének, amelyben a retek mellett a jégsaláta és a sárgarépa is helyet kapott, hogy fütyörészve élvezhessük a tavaszt. A kellemesen ropogós, édesebb ízvilágú salátakeverékkel ráadásul a gyerekekkel is könnyedén megszerettethetjük a salátaevést.

Húsvéti saláta recept

Nem utolsó sorban pedig, mint ez a Húsvéti saláta recept is mutatja, a konyhában töltött időt is csökkenthetjük.

Ha többet szeretnétek megtudni az eisberg salátáiról, programjairól, akkor kattintsatok ide, vagy kövessétek az eseményeket a Facebookon.

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!