Feltalálták a kenyeret, ami képes csökkenteni a vércukorszintet

A táplálkozáskutatók találtak egy alapanyagot, ami sikeresen normalizálja a vércukorszintet.

Az Amerikai Táplálkozási Társaság sikeresen kidolgozott egy lisztkeveréket, amiből olyan kenyeret lehet sütni, ami hosszabb ideig tart jóllakottan, valamint csökkenti a vércukorszintet – írja a Magyar Mezőgazdaság oldala.

Itt a kenyér, ami képes csökkenteni a vércukorszintet

A vércukorszint csökkentésével pedig minimalizálható az elhízás vagy a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

A kifejezetten erre a célra kifejlesztett liszt hüvelyeseken alapul

Az összetevők között megtalálható a csicseriborsó, a lencse és a bab, amik fontos szerepet játszanak az egészséges testsúly fenntartásában és a szívbetegségek kockázatának csökkentésében. A kenyeret természetesen kísérletnek is alávetették, amiben a résztvevőknek 30 és 60 százalékos csicseriborsólisztet tartalmazó kenyeret kellett fogyasztaniuk. A csicseriborsót tartalmazó kenyér a szokásosnál hosszabb ideig tartó teltségérzetet biztosított. Később cukorbetegségben szenvedő embereket is bevontak a kutatásba.

A kutatók megállapították, hogy a 30 százalékban csicseriborsólisztet tartalmazó kenyér 40 százalékkal csökkentette a vércukorszintet.

Sőt, hasonló csökkenés volt tapasztalható 60 százalékos liszt esetében is. A kedvező eredmény a kutatók szerint a keményítő hosszabb lebontásának utóhatása a szervezetben. A teljes kutatás eredményét a The American Journal of Clinical Nutrition című szakmai folyóiratban tették közzé.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk