Ennyivel nő márciustól a Tesco dolgozóinak bére

Több milliárd forintot fordít idén a Tesco az üzletláncokban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérére, ami így a tavalyi bérmegállapodáshoz képest több mint 10 százalékkal emelkedik március 1-jétől.

Sikeresen megállapodott a 2023/24-es üzleti évre vonatkozó bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt., a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), és az Egyenlő.hu - a modern szakszervezet.

Ennyivel nő márciustól a Tesco dolgozóinak bére

Közleményükben az áll, hogy a cégcsoport idén is kiegészíti a gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket, továbbá cafetériát tartalmazó juttatási csomaggal a munkatársai jövedelmét, több mint 4,3 milliárd forint értékben – írja a növekedés.hu. Ezenkívül azok a munkavállalók, akik saját autójukat használják a munkába járáshoz, az eddigi nettó 15 forint helyett március 1-től 30 forint költségtérítésre számíthatnak kilométerenként.

A tavaly december 31-én érvényben lévő bruttó 275 ezer forintos alapbér pedig 16,4 százalékkal bruttó 320 ezer forintra emelkedik.

A toborzás szempontjából kihívást jelentő áruházakban az alapbér emelése mellett megemelik az úgynevezett lokációs pótlékot is, amivel együtt a bruttó alapbér 360 ezer forintra nő. Ezek alapján, az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel, illetve lokációs pótlékkal maximum bruttó 447 ezer forint körül alakul. A lokációs pótlék nélkül pedig bruttó 407 ezer forint lesz.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!