Keksztekercs két hozzávalóból, 30 perc alatt – köszönjük, TikTok!

Az internet kifogyhatatlan tárháza az okos és gyors recepteknek, főleg akkor, ha édességekről van szó. Most egy 2 hozzávalós keksztekercset találtunk a TikTok legmélyebb bugyraiban, ami új szintre emeli a sütés nélküli sütik fogalmát.

A keksztekercs amúgy sem egy túl hosszadalmas affér, de mint mindenre, erre is igaz, hogy, ha gyorsabban megúszhatjuk, még jobban ízlik. Nos, a TikTok most épp egy ilyen verzióval ajándékozott meg minket: mindössze két hozzávalóból, nagyjából fél óra alatt varázsolhatunk egy isteni keksztekercset. Lássuk a titok nyitját!

Keksztekercs két hozzávalóból, 30 perc alatt – köszönjük, TikTok!

A két hozzávaló

Egy hétköznapi keksztekercs hozzávalóinak listája általában nem kilométeres hosszúságú, de ebben az esetben ezt még tovább csökkenthetjük, mindössze két alapanyagra. Hideg desszert lévén ez lehetséges, ugyanis nem kell sütőt, csak hűtőt használnunk az elkészítéshez.

A két hozzávaló pedig nem más, mint az Oreo-keksz és a tej.

A kekszben tulajdonképpen minden megvan, ami egy sütemény tésztájába kell: liszt, vaj, cukor, kakaó. Ehhez csak egy kevés tejet kell adnunk, hogy könnyen formálható massza legyen belőle. Eddig teljesen érthető a recept, de vajon miből lesz a krém?

Szétválasztott kekszek

Tulajdonképpen az Oreoval két legyet üthetünk egy csapásra: maga a keksz és a töltelék is fontos szerepet játszik az elkészítésben. A kekszmorzsából lesz a tekercs tésztája, a fehér krémből pedig a tölteléke.

@mariahortiz20

#oreo #oreorolls #foryou #fyp #dessert #desserttiktok #bakingtiktok #sweet #sogood #easy #yummmy #

♬ original sound - DJ Precise

Ehhez szét kell szednünk a kekszeket: a keksz mehet egy késes aprítóba, a kikanalazott krém pedig egy külön tálba. Mindkettőhöz egy kevés tejet kell adni, hogy kezelhető állaga legyen. A kekszmorzsából gyurmaszerű tészta lesz, a krém pedig fellazul a néhány evőkanál folyadék hatására.

Fóliával megsegítve

Amikor megvagyunk a két komponenssel, vegyünk elő egy sodrófát, és két műanyag fólia között nyújtsuk ki a tésztát. Nagyjából legyen téglalap alakú, és olyan vékony, hogy szakadás nélkül fel tudjuk majd csavarni.

A kikevert krémet kenjük szét egyenletesen a tésztán, hogy egészen a széléig érjen minden oldalon. Az alsó fólia segítségével tekerjük fel jó szorosan az egészet. Ha van időnk, tegyük fél órára a hidegre, de akár hűtés nélkül is felvághatjuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Trükkös receptek a TikTok világából:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek