Készíts kávét otthon, akár egy barista - VIDEÓ

Ha mindig is érdekelt az otthoni kávéfőzés egy magasabb szinten, van egy jó hírünk: legújabb edukációs videónkban megmutatjuk, hogyan készíthetünk házilag is barista minőségű eszpresszó alapú kávékat!

Az otthoni kávézás lelke a tökéletes eszpresszóval kezdődik, a legtöbb tejes kávécsodának is ez az alapja. Elengedhetetlen hozzá a frissen, megfelelő finomságúra őrölt kávé, a tisztított víz és az előmelegített kávégép. Fontos a tejhabkészítés technikájának elsajátítása is, ami új szintre emeli a kávézás élményét. A karos kávéfőzőt ezért elsősorban azoknak ajánljuk, akik a kávékészítés minden folyamatát maguk szeretnék végezni.

Alábbi videónkból mindezt megtanulhatjátok, így mostantól ti is tökéletes kávét készíthettek!

Karácsony közeledtével pedig megérdemeljük a melengető, kényeztető italokat. Készítsetek ti is fűszeres, mézeskalácsos lattét:

Ehhez először főzzünk le egy doppiót, azaz dupla eszpresszót, 16-24 gramm frissen őrölt, az ízlésünknek megfelelő pörkölésű kávéból.

A kávé lefolyását követően keverjünk hozzá egy csipet mézeskalács-fűszerkeveréket, és. ízlés szerint ízesítsük nádcukorral. Habosítsunk fel 2 deci jó minőségű, magas fehérjetartalmú tejet, és öntsük a frissen készített kávéra.

Ilyen csodálatosan néz ki az ünnepi hangulatú mézeskalácsos latte!

Az egyik legjobb választás otthonra a KitchenAid eszpresszó kávéfőző gép és daráló kollekciója, mellyel nem csak tökéletes eszpresszót, hanem nagyszerű tejes kávéitalokat, például Flat white-ot, Cortadot készíthettek az egész családnak és az ünnepekre érkező vendégeknek.

A kave20 kód felhasználásával 2022.12.31-ig 20% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a videóban látott termékeket a kitchenaid-shop.hu oldalán.

Címlapról ajánljuk

További cikkek