Ha ezeket betartod, otthon is tökéletes lesz a kávéd

Te is sokszor érzed úgy, hogy a kávézóban készült eszpresszó sokkal finomabb, mint amit otthon készítesz? Ha betartod ezt a néhány szabályt, garantáltan nem fogsz csalódni az otthon készített feketédben sem!

A kávézókban készült eszpresszók milliós gépekkel készülnek, így ugyanazt a minőséget sajnos nem fogod elérni, továbbá a kávézó nyüzsgését sem tudod otthon tökéletesen megteremteni, de a kávéd ízét tökéletessé teheted pár trükkel.

Ha ezeket betartod tökéletesed lesz otthon is a kávéd

Tárold jól!

Nagyon fontos, hogy jól tárold a kávét. A legfontosabb, hogy ne érje közvetlen napfény, szóval sötét és hűvös helyen tartsd, hiszen akkor tovább megőrzi aromáját, frissességét.

Mosd át a kávéfőződ!

Mielőtt használatba vennéd a kávéfőzőgépet, engedj át rajta egy adag forró vizet, ezzel eltávolítva a korábbi főzés maradványait és a gépolajat. Az sem árt, ha 200 adag lefőzése után egy komolyabb takarítást is elvégzel.

Kiváló kávébabok

Ha lehetőséged van rá, akkor válasz nagyon jó minőségű kávébabot. A legjobb, ha olyat veszel, mely tíz napnál nem régebbi pörkölésű.

Figyelj az örlésre is!

Ne késes, hanem őrlőköves rendszerű őrlőt használj. Ha túl durvára darálod a kávészemeket, akkor a víz átfolyik rajtuk anélkül, hogy kioldaná az aromákat.

Egyenletesen nyomkodj!

Lehetőleg légmentesen nyomkodd bele az őrölt kávét a szűrőbe. Nincs arra szabály, mennyire kell erővel lenyomkodni a kávét, a legjobb, ha kísérletezel, és megnézed, neked mikor a legfinomabb. A szűrőt mindig takarítsd ki, pláne ha többféle kávét használsz.

Forrásunk volt.


Még több kávé:

Címlapról ajánljuk

4 hely a Normafán, ahol jóllakhatunk...és nem csak rétessel!

A Normafa a budapestiek menekülőhelye. Ha sok már a betonból, zajból és dugóból, a Széll Kálmán térről tömegközlekedéssel mindösszesen 30-40 perc alatt felérhetünk oda, amiről Sisi hercegné elragadtatással így nyilatkozott: „Csodálom az embereket, miért mennek oly messze vidékre nyaralni, mikor e hegyek s az itteni kilátás kiállja a versenyt a legszebb világrészekkel.”

Nosalty

További cikkek