Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávé terméséből készült pohár válthatja fel az egyszer használatos papírpoharakat Budapesten

Évente több, mint 16 milliárd egyszer használatos kávés poharat használ el a Föld lakossága, a környezetszennyező poharakat azonban most egy különleges bögre válthatja fel.

Április 23-tól több budapesti kávézóban is beszerezhető lett a Huskeecup, a többször is felhasználható, természetes anyagokból készült kávés pohár – írja a welovebudapest.com.

A poharat egy ausztrál startup cég kezdte el gyártani közösségi finanszírozással még 2017-ben, azóta pedig világszerte egyre több helyen lehet kapni a különleges anyagból készült, 100%-ban környezetbarát poharat. 

A Huskeecup a kávéfeldolgozás során keletkezett melléktermékből, a huskból készül, amely a kávémag és a gyümölcshús közötti héj. A huskból az ausztrál tervezők egy teljesen környezetbarát és egyben praktikus poharat készítettek, mely úgy tartja melegen az italt, hogy közben nem égeti meg a kezünket sem. 

A könnyen tisztítható, mosogatógép-álló és szép küllemű poharak Australian Good Design Award díját is megnyerték. 

A Huskeecup-ot jelenleg 11 budapesti kávézóban lehet használni a következőképpen: Vásárolsz egy poharat, amelyet az alább felsorolt kávézók bármelyikében használhatsz, rendelésnél leadod a már használt, akár mosatlan poharat (kiöblíteni azért igazán nem nagy fáradtság), a kávézó pedig a kikért italodat egy, a saját készletéből felhasznált új pohárral helyettesíti. 

Hogy hol szerezheted be a Huskeecupot?  Bloom Coffee, By Beans Coffee, Csillaghegyi Megálló, Dorado Café, Dose Espresso, Double Shot (2 helyszínen), Dynamo Bike & Bake, Fabrik Budapest, Horizont, Kontakt és a Mantra Specialty Coffee Bar kávézókban. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Via welovebudapest

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2019-04-26 11:06

Mennyibe kerül egy ilyen csoda pohár? Hányszor lehet használni?