Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leteszteltük a zöld csokit - erre nem számítottunk!

Számos ország után már nálunk is kapható a japánok egyik kedvenc csokoládéja, a zöld KitKat. Nem bírtuk ki, muszáj volt beszereznünk néhányat, és letesztelnünk őket.

Japánban a KitKat szerelmesei már több mint 350 ízvariációval találkozhattak, jelenleg is 40 fajta „szerencsét hozó” csokoládé közül választhatnak. Pedig a KitKat nem tekint vissza nagy múltra Japánban, az első eperízű variáció 2000-ben jelent meg a polcokon, amit folyamatosan újabb és újabb innovációk követtek – többek között narancsos, ananászos, banános, hokkaido dinnyés, szaké, wasabi - és persze zöldtea-ízű, utóbbiból hét különböző változat is gazdagítja a választékot. Érdekesség, hogy a helyi piacon az újdonságok rövid ideig kaphatók és néhány havonta váltják egymást.

A japán KitKat rajongók egyik legkedveltebb ízvariánsa, az Európában nemrég megjelent matcha teás KitKat immár Magyarországon is kapható. Mivel egy különleges újdonságról van szó, ezért úgy döntöttünk, szerkesztőségünk is leteszteli a terméket. Hogy legyen összehasonlítási alapunk, vásároltunk az eredeti, tejcsokis, és a korábban már tesztelt, ruby csokis KitKatből is.

A matcha zöld teás KitKatről a gyártó azt írja, hogy bársonyos fehér csokoládéval készül, aminek köszönhetően zamata édes és aromás.  Az európai piacra a helyi ízlésvilághoz legjobban igazodó változat kerül, amely UTZ tanúsítvánnyal rendelkező kakaóbab, valamint természetesen Japánból és Kínából származó valódi matcha zöldtea-por felhasználásával készül.

Mi a matcha?

A matcha porított zöld teából főzött hagyományos ital, amelyet a kifinomult teaszertartás részeként már évszázadok óta fogyasztanak Japánban.

Szerkesztőségünk vegyes véleménnyel volt az édességről. Volt, aki a csoki illatán és ízén is érezte a matchát, mások viszont egyáltalán nem. A legtöbben nem éreztek különbséget a fehér csokis KitKat Chunky és a zöld teás nápolyi között. A nápolyi és a fehér csoki összességében ízlett a kóstolóknak, tényleg édes volt és aromás, csak szerintünk a matcha lehetne egy picit intenzívebb, mert mi kifejezetten szeretjük ezt az ízvilágot.

A fogyasztók első körben az ALDI üzletekben találkozhatnak a zöld KitKattel, de május folyamán már megtalálható lesz több nagyobb láncban is országszerte. A tejcsokis KitKatet 169 Ft-ért, a rózsaszín csokoládésat 349 Ft-ért vásároltuk, a matchás most éppen 299 Ft-ért kapható.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!