Karácsonyi újrahasznosítás: puha húsos kiflik

Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk túlzásba esni, már ami a mennyiségeket illeti. Hogy a sült hús ne a kukában végezze, hasznosítsd újra, és töltsd kiflikbe!

Videó:

Nem fogyott el az a rengeteg étel, amit Karácsonyra készítettél? Ahelyett, hogy csak napokig nézegetnéd, hasznosítsd újra! A maradék sült húst például töltsd puha krumplis kiflikbe, és az utolsó szálig befalja majd a család!

A tészta lelke és egyben a puhaság titka is, hogy főtt burgonya kerül bele. Ehhez válasszunk lisztesebb fajtát és héjában főzzük meg, majd csak ezután pucoljuk és adjuk hozzá a többi alapanyagot. A krumpli minőségétől és fajtájától függően veszi fel a lisztet, így annyit adjunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, már nem ragadós tésztát kapjunk.

Ha netán sült húsunk nem lenne, akkor sincs gond, készíthetjük fűszerezett és pirított darált hússal, de akár csíkokra vágott sajtot, kolbászt és még szalonnát is tekerhetünk a kiflik belsejébe.

A húsos kifli receptjét itt találod!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.