Karácsonyi újrahasznosítás: puha húsos kiflik

Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk túlzásba esni, már ami a mennyiségeket illeti. Hogy a sült hús ne a kukában végezze, hasznosítsd újra, és töltsd kiflikbe!

Videó:

Nem fogyott el az a rengeteg étel, amit Karácsonyra készítettél? Ahelyett, hogy csak napokig nézegetnéd, hasznosítsd újra! A maradék sült húst például töltsd puha krumplis kiflikbe, és az utolsó szálig befalja majd a család!

A tészta lelke és egyben a puhaság titka is, hogy főtt burgonya kerül bele. Ehhez válasszunk lisztesebb fajtát és héjában főzzük meg, majd csak ezután pucoljuk és adjuk hozzá a többi alapanyagot. A krumpli minőségétől és fajtájától függően veszi fel a lisztet, így annyit adjunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, már nem ragadós tésztát kapjunk.

Ha netán sült húsunk nem lenne, akkor sincs gond, készíthetjük fűszerezett és pirított darált hússal, de akár csíkokra vágott sajtot, kolbászt és még szalonnát is tekerhetünk a kiflik belsejébe.

A húsos kifli receptjét itt találod!

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!