Karácsonyi újrahasznosítás: puha húsos kiflik

Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk túlzásba esni, már ami a mennyiségeket illeti. Hogy a sült hús ne a kukában végezze, hasznosítsd újra, és töltsd kiflikbe!

Videó:

Nem fogyott el az a rengeteg étel, amit Karácsonyra készítettél? Ahelyett, hogy csak napokig nézegetnéd, hasznosítsd újra! A maradék sült húst például töltsd puha krumplis kiflikbe, és az utolsó szálig befalja majd a család!

A tészta lelke és egyben a puhaság titka is, hogy főtt burgonya kerül bele. Ehhez válasszunk lisztesebb fajtát és héjában főzzük meg, majd csak ezután pucoljuk és adjuk hozzá a többi alapanyagot. A krumpli minőségétől és fajtájától függően veszi fel a lisztet, így annyit adjunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, már nem ragadós tésztát kapjunk.

Ha netán sült húsunk nem lenne, akkor sincs gond, készíthetjük fűszerezett és pirított darált hússal, de akár csíkokra vágott sajtot, kolbászt és még szalonnát is tekerhetünk a kiflik belsejébe.

A húsos kifli receptjét itt találod!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...