Karácsonyi teríték: klasszikus és angolos

A piros, a fehér és a zöld a karácsony klasszikus színei. Ha jól megválasztjuk a kellékeket, nem magyaros, hanem klasszikus angolos-skótos hangulatú asztal kerekedhet belőle.

Kellenek hozzá szép kockás selyemszalagok vagy jó minőségű csomagolószalagok, ugyanezekben a színekben. A piros terítőhöz jól illenek a fehér vagy kis fenyőmintás, netán Mikulás motívumú tányérok, hasonló szalvétákkal.

A selyemszalag girlandszerűen kunkorodhat az asztalon vagy éppen a terítékek között, kis, láthatatlan gombostűkkel rögzítve. A fenyőágak, apró tobozok alatt a szalag különösen jól mutat. A gyertyák legyenek zöldek.

Ez a terítési stílus country jellegű lakásban, vidéki hétvégi házban, kandallós nagyszobában mutat igazán.

A bejárati ajtó koszorúja, a csillárra akasztott fagyalcsokor, a terítőre helyezett piros bogyós magyalág, a hóbogyó, a piros mikulásos, jókora, ajándékot tartalmazó zokni mind feldobja a hangulatot, akárcsak a kockás vagy mikulásos konyharuha.

Ha ilyen feltűnő a terítés, a szoba stílusa legyen inkább semleges, visszafogott. Egy minimál bútorokkal berendezett szobában mindez talán túl sok lenne. Ha antik a berendezés, inkább illik a hangulathoz. Ilyenkor a fenyő saját szépségében csillogjon, és ne legyen túldíszített, hiszen az asztalé a főszerep. Még elegánsabb ez a színvilág, ha bronzos arany-sötétzöld-bordó összeállítás mellett döntünk. Így megmarad a skótkockás hangulat, de visszafogottabbak az árnyalatok.

Karácsonyi receptek itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?