Karácsonyi teríték: klasszikus és angolos

A piros, a fehér és a zöld a karácsony klasszikus színei. Ha jól megválasztjuk a kellékeket, nem magyaros, hanem klasszikus angolos-skótos hangulatú asztal kerekedhet belőle.

Kellenek hozzá szép kockás selyemszalagok vagy jó minőségű csomagolószalagok, ugyanezekben a színekben. A piros terítőhöz jól illenek a fehér vagy kis fenyőmintás, netán Mikulás motívumú tányérok, hasonló szalvétákkal.

A selyemszalag girlandszerűen kunkorodhat az asztalon vagy éppen a terítékek között, kis, láthatatlan gombostűkkel rögzítve. A fenyőágak, apró tobozok alatt a szalag különösen jól mutat. A gyertyák legyenek zöldek.

Ez a terítési stílus country jellegű lakásban, vidéki hétvégi házban, kandallós nagyszobában mutat igazán.

A bejárati ajtó koszorúja, a csillárra akasztott fagyalcsokor, a terítőre helyezett piros bogyós magyalág, a hóbogyó, a piros mikulásos, jókora, ajándékot tartalmazó zokni mind feldobja a hangulatot, akárcsak a kockás vagy mikulásos konyharuha.

Ha ilyen feltűnő a terítés, a szoba stílusa legyen inkább semleges, visszafogott. Egy minimál bútorokkal berendezett szobában mindez talán túl sok lenne. Ha antik a berendezés, inkább illik a hangulathoz. Ilyenkor a fenyő saját szépségében csillogjon, és ne legyen túldíszített, hiszen az asztalé a főszerep. Még elegánsabb ez a színvilág, ha bronzos arany-sötétzöld-bordó összeállítás mellett döntünk. Így megmarad a skótkockás hangulat, de visszafogottabbak az árnyalatok.

Karácsonyi receptek itt!

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Tuti kipróbálom MAJD ha lesz egy vidéki-hétvégi házam, kandallós szobával:) De lehet hogy lecserélem a szobában gyorsan még Karácsony el?tt antik bútorokra a berendezést, hogy ide ill? legyen a Karácsonyi díszítés:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek