Így termesszünk kaprot otthon

A kapor olyan fűszer, amit vagy imádunk vagy utálunk, átmenet nem igazán van. Lássuk, hogyan érdemes nekifogni, ha termeszteni szeretnénk.

A kapor Európában és Ázsiában őshonos fűszernövény, amelyet levelei, magjai és virágai miatt is termesztünk. Kora tavasszal, a fagyveszély elmúltával vagy ősszel is elvethetjük magjait. A legjobb, ha közvetlenül a kertbe vetjük, napos helyre, mert a kapor nem szereti a hideget, és igen hosszú a gyökérzete. 15 és 20 Celsius-fok közötti hőmérsékletű talajban csírázik leggyorsabban, a kaporpalánták pedig jó esetben körülbelül 10 nap múlva már meg is jelennek - írja az Agroforum.

Így termesszünk kaprot otthon

Tipp: nagy, vízelvezető lyukakkal ellátott cserépben is termeszthetjük a kaprot, de nem szereti a hideg, nyirkos körülményeket!

Szereti a laza, jó vízelvezetésű talajt, és érdekessége, hogy elveti magát, ezért olyan helyre ültessük, ahol szabadon mozoghat, vagy ahol még azelőtt betakaríthatjuk, hogy az önvetés megkedődik. Mivel karógyökere van, ezért a tömör talaj probléma lehet! A talaja pedig mindig legyen nedves, de ne ázzon el.

A kapor a téli fagyokat nem éli túl, és nem fog tovább nőni a beltérben napfény nélkül. Ahogy beköszönt a hűvös idő, takarítsuk be a növény magjait, hogy a következő szezonban elvethessük őket. Előnye, hogy gyakorlatilag problémamentes a kártevőket illetően, sőt, vonzza a hasznos rovarokat a kertbe.

Forrásunk volt.


Még több növény otthonra és a kertbe:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...