Sokak ki nem állhatják, pedig csodát tesz a testtel ez a fűszer

A kapor sokak „nem szeretem" listáján előkelő helyet foglal el. Ennek ellenére levele és magja is rengeteg jóféle tulajdonsággal rendelkezik, ezért érdemes vele megbarátkozni.

A kapor elsősorban a halas, burgonyás és joghurtos ételeknek ákk jól, enyhén citrusos, kömény ízű magjával. Rengeteg, a testre jótékony hatással lévő tulajdonsággal bír, így aki eddig nem ette, adjon a kapornak még egy esélyt!

A kapor megosztó fűszernövény, de fogyasztása sok előnnyel jár

A kapor sokkal több szerény fűszernél, ugyanis sok-sok pozítív hatása van a testre. A kapor csekély kalória tartalmú, de gazdag C-vitaminban, ami erősíti az immunrendszert, kiemelkedő A-vitamin tartalma pedig a szemnek előnyös.

A kapor antioxidáns tartalmának köszönhetően a krónikus gyalladásokat enyhíti, csökkenti a szívbetegségek és bizonyos daganatos betegségek (tüdő- emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát, valamint az Alzheimer-kórral is felveszi a harcot.

Mangán tartalma az agynak és idegrendszernek barátja, a kaporkivonat pedig a koleszterinszintet is csökkenti.

A kaporban lévó apiol vegyület csökkenti a vérnyomást és a szívre háruló terhet, olyan módon, hogy javítja a szívizom vérellátását. A kapornak vércukorszint csökkentő hatása is van, emellett hatékonyan bevethető fogínygyulladás, nyákoldás és köhögés csillapítására. A csontoknak is jó tesz kalcium, magnézium és foszfor tartalmával.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek