Kandalló: kézműves különlegességek helye

Új hely Budapest belvárosában! A pár hete megnyílt Kandalló pub kiváló söröket, borokat, hidegtálakat és grillételeket kínál – de csak kézműves termékeket használnak a konyhán. Ezt látnunk kellett!

Az újonnan nyitott bár a korábban az üzlet helyén működtetett kandalló szaküzletről kapta a nevét. Ma már csak a bárpult felett lévő kicsi kandalló emlékeztet minket a korábbi profilra – a Kandalló egy hamisíthatatlan, minimalista stílussal berendezett pub. Hogy mégis miben különbözik egy egyszerű kocsmától? Először is, bár a neve pub, remek hidegtálai és egyszerű grillételei miatt akár bisztró is lehetne. Másodszor pedig, mert minden sör, bor, pálinka, szörp és koktél alapanyaga kézműves termelőktől származik. Akárcsak az étlap fogásainak alapanyagai. A Kandalló pubot hat fiatal viszi – az volt a céljuk, hogy olyan helyet hozzanak létre, ahol a vendég otthon érzi magát, mintha a saját otthonában lenne a barátaival.

A beszállítókat gondosan válogatták össze – amire pedig nincs még megfelelő jelöltjük, azt egyszerűen nem tették rá az étlapra. Megtalálhatóak náluk többek között a békésszentandrási, a Rizmayer csepeli és fóti sörfőzde termékei, Szemes József és Légli Géza borkülönlegességei, a szekszárdi Pastor borászat termékei, a Márkházi és Gyulai Pálinkafőzde remekei, az alkoholmentes frissítőket és a koktélokat a Harmi pincészet szörpjeiből készítik. Az étlap alapanyagait is gondosan összeválogatták: a sajttálakról a Lajosmizsei Sajtkészítő gondoskodik, Szilvás Erzsébet deres-kerti lekvárjai kitűnően illenek mellé. A pékáruk a Marmorstein pékségből, a hamburgerbe való pedig egyenesen a Mészársteak-es Gál Józsitól jön. A hely úgy, ahogy van, nagyon jó ötlet – kicsit talán sötét és a mi ízlésünknek túl minimál, de az ételek és italok tökéletesek. Az kézműves termékek célzott forgalmazása pedig kifejezetten pozitív!

  • Kinek ajánljuk: Akiknek fontos, ha munka után vagy a péntek esti buli előtt beülnek valahova, akkor minőségi ételt és italt kapjanak, valamint azoknak, akik szeretik a kézműves kezdeményezéseket.
  • Árak: csapolt sörök 350-790-ig, borok: 290/ dl-től, szörpök 390-től. Hideg falatokhoz 790 Ft-tól, grillételekhez 1200 Ft-tól jutunk.
  • Kedvencünk: Nehéz lenne választani, mert mindent szerettünk, amit csak kóstoltunk. De ha csak egyet választhatnánk, az biztosan a Kandalló burger lenne libamájjal. Ha az nincs, akkor a nyúlmájpástétom. De komolyan: a 18 dkg-s marhahúspogácsa, tetején a libamájjal, hagymalekvárral, roppanós, friss buciba töltve, salátával, mennyei volt. Sörök közül pedig a békésszentandrási szilvás volt a legnagyobb befutó.
  • A Kandalló pubról itt találtok még több információt.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...