Miért jó a palacsinta? Egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészíthető, csak egy palacsintasütő edény kell hozzá, és az egész család nagyon örül neki. A hétvégi ebédek közkedvelt desszertje, de akár második fogásként is felszolgálható egy kiadósabb leves után. Kakaós tésztával sem lesz nehezebb megsütni, csak pár dologra érdemes odafigyelni, lássuk, mik ezek!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Uv/xe/8kBsGbfhaHDTMhoE905kdVA3kDawPokWs4Kk0B2l.jpg?p=lqip-16%3A9&s=7d3935ae13e4afc895e07d23f17e3a24)
Kakaós palacsinta
Kicsi változtatás, nagy izgalom, ha legközelebb nem sima, hanem kakaós palacsintákat sütsz! Egyszerűen csak keverj a tésztába egy pár evőkanál magas minőségű, holland kakaóport. Vigyázz, a liszt mennyiségét viszont csökkentsd ugyanennyivel, hogy megmaradjon a nedves és száraz hozzávalók aránya.
Palacsintatorta
Csúsztatott palacsintának is hívják a palacsintákból halmozott tornyot, amit rétegenként lekvárral, vagy más krémmel kennek meg. A tetejére mehet egy csokimáz és tejszínhab díszítésnek. Kakaós palacsintából igazán csinos lesz! Csak győzzétek kivárni, hogy egy kicsit kihűljön, összeálljon, és lehessen szeletelni!
Tipp: ne tegyél túl sok kakaót a masszába, ettől befeketedik sütés után a palacsinta!
Palacsintatekercs
Egy másik nagyszerű felhasználási forma, ha négy-öt kisütött kakaós palacsintát egymás után fektetünk le úgy, hogy nagyjából fele-fele részben takarják egymást, és így, ilyen hosszan kenjük meg töltelékkel. A két végén felhajtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldal felül feltekerjük, hogy egy nagy tekercset kapjunk. Ezt aztán lehet vékonyabb-vastagabb szeletekbe vágni, nagyszerűen mutat majd a tányéron!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/AT/Am/mSd15MLmFoo9mjHjdDLOu7t5KCSIMpnNLeBniKVu.jpg?p=lqip-16%3A9&s=e3ea8dbb4275573b721ebcbd936a6b2f)
Töltelékek
Sima palacsintából a kedvencek, amelyeket a balatoni nyaralás során is kérünk a strandon: a lekváros, a fahéjas, a kakaós és a túrós. Kakaós tésztába is kerülhet bármi, nutella, lekvár, túró, narancs, de a kakaó és a fahéj fura lenne benne. Az én választásom egy házi tejszínes csokikrémre esett. A tejszínt forrásig melegítettem, belekevertem a fehércsokit, kihűtöttem az egészet, majd habverővel kihabosítottam, így lett az a csodás habos állaga, ami a képen látható. A kakaós palacsintában ugyanis az a töltelék néz ki jól, ami fehér, világos, de legalább világosabb, mint maga a tészta.
Tipp: ne süsd túl a palacsintákat, a kakaótól megkeseredhet a tészta, és könnyebben meg is ég!
Extra palacsinták
Feldobhatjuk úgy is a palacsintát, hogy a tésztának csak a felét vagy negyedét kakaózzuk meg. Ezzel a színezett tésztával készítünk egy csigavonalat először a felhevített palacsintasütőben, majd leöntjük az egészet sima tésztával. A megsütött palacsinta mintázata így egy kakaós csigára emlékeztet majd.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Egyszerű kakaós palacsinta - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: