Így kell használni valójában a jégkockatartót

Nem mondjuk, hogy feltalálták a spanyolviaszt, de egy praktikus trükkel fel lehet tölteni úgy a jégkockatartót, hogy ne folyjon mindenfele a víz.

Vannak olyan konyhai trükkök, melyek ugyan olyan egyszerűek, mint a faék, mégsem jut eszünkbe, hogy alkalmazzuk. A jégkockatartó feltöltése éppen ilyen feladat. A kis rekeszeket a legtöbben a tartó valamelyik szélén kezdik el feltölteni, a víz pedig pillanatok alatt szétfolyik a szélrózsa minden irányába, a végén pedig éppen, hogy a fakkokban nem marad víz, főleg akkor, ha nagyobb vízsugárral próbáljuk megtölteni a tartót.

Nos a titok nem abban rejlik, mennyi és milyen iramban folyó vízzel töltjük fel a tartót, hanem abban, hogy hol kezdjük folyatni a vizet. Íme a TikTok-trükk, amivel megúszhatod locspocsolás nélkül a jégkockakészítést:

@speedystuff "Lifehack" 🧊 #jääpala #icecube #lifehacks ♬ Coming In Hot - Andy Mineo & Lecrae

A trükk lényege mindössze annyi, hogy nem a szélén, hanem a tartó közepén kezdjük el folyatni a vizet, hogy a kis rekeszekbe egységesen ugyanannyi víz kerüljön. Sok jégkockatartó közepén éppen ezért található egy kis mélyedés is, hogy ezen keresztül jusson el mindenhova a víz.

Ugye, hogy így sokkal egyszerűbb?


Ezek a trükkök is remekül működnek a konyhában:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem tart karácsonyi vásárt a főváros 2022-ben

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a Vörösmarty téri vásárt. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz egyáltalán vásár a budapesti főtéren, csak a főváros szervezésében nem.