Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

Igencsak megosztó jelenség van terjedőben: egyre több helyen már az önkiszolgáló automata kasszák is borravalót remélnek, és ennek hangot is adnak. Gépnek jattolni? Mégis miért?

Szürreális jelenség ütötte fel a fejét egyes amerikai kávézókban, stadionokban, repülőtereken: az önkiszolgáló kasszák borravalót "követelnek" a vásárlóktól.

Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

The Wall Street Journal számolt be arról, hogy a digitális önkiszolgáló kasszák egyre gyakrabban kérnek borravalót a vásárlás végén Amerika-szerte, a vásárlók pedig nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel:

frusztrálónak élik meg, hogy nem egy hús-vér ember, hanem egy gép kér tőlük jattot egy átlagos szolgáltatásért, arról nem is beszélve, hogy fogalmuk sincs, hova folyik be a pénzük.

Egy san diegoi sportstadionban például egy dobozos sör után fizetett nem kevesebb, mint 20% jattot egy megilletődött vásárló, annak ellenére, hogy fogalma sem volt, miért és kinek fizet. Igaz, a vezetőség állítása szerint minden borravaló a dolgozóknak megy.

Egyre kínosabb a borravaló jelensége

A gazdasági nehézségeknek és a világot sújtó masszív inflációnak köszönhetően a borravaló amúgy is igen megosztó jelensége még érzékenyebb témává kezd válni, hiszen nemcsak a vásárlóknak, de maguknak a vendéglátóipari egységeknek is kevesebb a pénze. Ennek ellenére, az amerikai éttermi statisztikákat nézve például egyértelműen látható, hogy a jattolás mértéke nemhogy nem csökken, de évről évre nő.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek