Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

Igencsak megosztó jelenség van terjedőben: egyre több helyen már az önkiszolgáló automata kasszák is borravalót remélnek, és ennek hangot is adnak. Gépnek jattolni? Mégis miért?

Szürreális jelenség ütötte fel a fejét egyes amerikai kávézókban, stadionokban, repülőtereken: az önkiszolgáló kasszák borravalót "követelnek" a vásárlóktól.

Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

The Wall Street Journal számolt be arról, hogy a digitális önkiszolgáló kasszák egyre gyakrabban kérnek borravalót a vásárlás végén Amerika-szerte, a vásárlók pedig nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel:

frusztrálónak élik meg, hogy nem egy hús-vér ember, hanem egy gép kér tőlük jattot egy átlagos szolgáltatásért, arról nem is beszélve, hogy fogalmuk sincs, hova folyik be a pénzük.

Egy san diegoi sportstadionban például egy dobozos sör után fizetett nem kevesebb, mint 20% jattot egy megilletődött vásárló, annak ellenére, hogy fogalma sem volt, miért és kinek fizet. Igaz, a vezetőség állítása szerint minden borravaló a dolgozóknak megy.

Egyre kínosabb a borravaló jelensége

A gazdasági nehézségeknek és a világot sújtó masszív inflációnak köszönhetően a borravaló amúgy is igen megosztó jelensége még érzékenyebb témává kezd válni, hiszen nemcsak a vásárlóknak, de maguknak a vendéglátóipari egységeknek is kevesebb a pénze. Ennek ellenére, az amerikai éttermi statisztikákat nézve például egyértelműen látható, hogy a jattolás mértéke nemhogy nem csökken, de évről évre nő.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...