Jamie Oliver karácsonyi tésztáját ki kell próbálnotok – Magyarkedvenc összetevőkből készül

Gyors, eszméletlen laktató, különleges, de közben kifejezetten egyszerű elkészíteni: lehet, hogy Jamie Oliver karácsonyi tésztája lesz az új téli kedvenced?

Jamie Oliver sztárséf 2024-re sem hagyta különleges karácsonyi recept nélkül a követőit. Mindenki pucér szakácsa ezúttal egy lasagne-tésztából készült gazdag húsos fogást dobott össze, melybe szalonna és kolbász is kerül, így a magyar ízléshez (is) tökéletesen passzol. A karácsonyi összetevőket a szerecsendió és a gesztenye képviseli, plusz előnye pedig, hogy a parmezánon kívül tejtermék sem kerül bele. És nagyon gyors!

Jamie Oliver karácsonyi tésztája
Íme a karácsonyi tészta Jamie-től / forrás: Jamie Oliver

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g lasagne-tészta (az eredeti recept frisset használ, mi száraz lapokat)
  • 250 gr kolbász (Jamie puha, fehér olasz kolbászt használ)
  • 1 darab füstölt szalonna
  • egy fej hagyma
  • 1 ág zsálya
  • extra szűz olívaolaj
  • 150 gr sült vagy főtt gesztenye
  • szerecsendió
  • parmezán

Elkészítés:

1.) Főzzük a lasagne-lapokat félkeményre, majd vegyük ki őket a vízből, és pogácsaszaggatóval vagy éles késsel vágjunk vidám, ünnepi tésztaformákat: lehet csillag, hold, amit szeretnénk.

2.) Vágjuk kisebb darabokra a kolbászt és a szalonnát. Hámozzuk meg, és vágjuk finomra a hagymát - a fehér-vagy salottahagyma a legfinomabb.

3.) Tépkedjünk friss zsályaleveleket, a parmezánt reszeljük le.

Őket is elkészítheted!

Francia almás-gesztenyés marha

Az ember ízlése folyamatosan változik. Egy időben tésztafüggő voltam, volt egy salátás meg egy húsevő korszakom is. Most az egytálételek vannak soron. Tök mindegy, mi van benne, de meg ...

4.) Egy serpenyőben kis olívaolajon pirítgassuk meg a kolbász- és szalonnadarabokat, adjuk hozzá a vékony hagymaszeleteket, a friss zsályát, és morzsoljunk bele főtt vagy sült, hámozott gesztenyét. Pár percig süssük őket.

5.) Végül menjen hozzá a sok kis formára vágott tészta és pici főzővíz, annyi, amennyi nagyjából elfed minden hozzávalót. Rotyogtassuk pár percig, amíg selymes mártást nem kapunk. A tésztát semmiképp se főzzük szét!

6.) A tetejére reszeljünk szerecsendiót, szórjunk parmezánt, jó étvágyat!

Boldog karácsonyt!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Jamie Oliver / Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...