Jamie Oliver sztárséf 2024-re sem hagyta különleges karácsonyi recept nélkül a követőit. Mindenki pucér szakácsa ezúttal egy lasagne-tésztából készült gazdag húsos fogást dobott össze, melybe szalonna és kolbász is kerül, így a magyar ízléshez (is) tökéletesen passzol. A karácsonyi összetevőket a szerecsendió és a gesztenye képviseli, plusz előnye pedig, hogy a parmezánon kívül tejtermék sem kerül bele. És nagyon gyors!
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g lasagne-tészta (az eredeti recept frisset használ, mi száraz lapokat)
- 250 gr kolbász (Jamie puha, fehér olasz kolbászt használ)
- 1 darab füstölt szalonna
- egy fej hagyma
- 1 ág zsálya
- extra szűz olívaolaj
- 150 gr sült vagy főtt gesztenye
- szerecsendió
- parmezán
Elkészítés:
1.) Főzzük a lasagne-lapokat félkeményre, majd vegyük ki őket a vízből, és pogácsaszaggatóval vagy éles késsel vágjunk vidám, ünnepi tésztaformákat: lehet csillag, hold, amit szeretnénk.
2.) Vágjuk kisebb darabokra a kolbászt és a szalonnát. Hámozzuk meg, és vágjuk finomra a hagymát - a fehér-vagy salottahagyma a legfinomabb.
3.) Tépkedjünk friss zsályaleveleket, a parmezánt reszeljük le.
Őket is elkészítheted!
4.) Egy serpenyőben kis olívaolajon pirítgassuk meg a kolbász- és szalonnadarabokat, adjuk hozzá a vékony hagymaszeleteket, a friss zsályát, és morzsoljunk bele főtt vagy sült, hámozott gesztenyét. Pár percig süssük őket.
5.) Végül menjen hozzá a sok kis formára vágott tészta és pici főzővíz, annyi, amennyi nagyjából elfed minden hozzávalót. Rotyogtassuk pár percig, amíg selymes mártást nem kapunk. A tésztát semmiképp se főzzük szét!
6.) A tetejére reszeljünk szerecsendiót, szórjunk parmezánt, jó étvágyat!
Boldog karácsonyt!
Címlapkép: Jamie Oliver / Facebook
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide: