Jamie Oliver: -12 kg 3,5 hónap alatt!

A népszerű brit sztárszakács lefogyott 12 kilót, és jobban néz ki, mint valaha! Na ő vajon hogy csinálta?

Én személy szerint 100%-ban odáig vagyok Jamie Olivérért, ezért a pörgős nyelvű, öniróniától sem mentes, imádnivaló akcentussal beszélő brit séfért, aki 15 éve szórakoztat minket műsoraival. Tiszta őrültként akárhányszor meg tudom nézni a műsorait, teljes mértékben magával ragad az alapanyagok, ételek imádatának és persze tiszteletének sugárzása. Na meg a kis pöszesége is elbűvöl.

Annak idején nálunk is a robogós-kislakásos-baráti vacsorás Pucér szakáccsal debütált, és az elmúlt másfél évtizedben gyakorlatilag minden műsora elért hozzánk is, számos könyve jelent meg magyar nyelven, és tavasz óta színes folyóirata, a Jamie magazin is megvásárolható nálunk.

Ha valaki végigkövette itthonról pályafutását, emlékezhet a kölyökképű mosolygós pucér szakácsra 15 évvel ezelőttről, aztán az évek alatt szép lassan kikerekedő képű 1-2-3-4 (gyönyörű) gyerekes családapára, a sikeres üzletemberre.

2013. december

A főzéssel töltött évek Jamie felett sem múltak el nyomtalanul, ez jól látszott TV-műsoraiból. De mielőtt elkezdtünk volna aggódni, szerencsére megállt a folyamat, és ma így néz ki az idén 40. életévét betöltött séf (meg két szuperhelyes gyereke):

Mi a titka?

Hát, szerencsére semmi ördöngös varázslat.

A "hivatalos verzió" szerint 40. életévéhez közeledve Oliver rádöbbent, hogy az élet véges, és ideje változtatni, az egészségével is törődni, hogy minél hosszabb életet élhessen. (Igaz, Insta oldaláról az is kiderül, hogy a Kék Zónák közé sorolt Costa Ricán is főzött egy 106 éves úriembernek, lehet, hogy tőle tudta meg aztán, hogy mit kell pontosan tennie a hosszú élet érdekében!)

Tudd meg, melyek a hosszú élet titkai!

A hosszú élet 12 titka

Mindenesetre Mr. Oliver dietetikusokkal és alvásszakértőkkel konzultált, elhagyta étrendjéből a kényeztető komfortételeket, és rákapott a tengeri hínárra. Mondjuk ez utóbbi szerintem csak ilyen bulvárérdekesség, nyilván nem ezen múlt a 12 kiló leadása 3,5 hónap alatt. És ahogy elnézem a testfelépítését, biztos vagyok benne, hogy a rendszeres sport is szerepet játszott a kitűnő eredményben.

Szóval persze a szupertitokról nem kapunk információt, de nagy valószínűséggel azért, mert nincs is. Odafigyelés, szakember által felügyelt étrend, normális, természetes alapanyagok és ételek, testmozgás, megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés - ennyi Jamie Nagy Titka.

Kicsit magam felé hajlik a kezem, de nagy örömmel tölt el, hogy Jamiet évek óta dietetikusok is segítik a munkájában. Ma már online receptjeinek energia- és tápanyagtartalma elérhető, TV-műsoraiban is egyre több szó esik tápértékről, kalóriacsökkentésről, szerencsére nem erőltetett, hanem természetes módon. Mondjuk amikor az egyik 30perceskaja-epizódban először hallottam, hogy használjunk joghurtot a tejszín helyett, illetve hogy a húsról szedjük le a zsíros részeket, akkor egyik szemem sírt, a másik meg nevetett, hiszen pont Jamie volt az, aki sosem húzódozott a cupákoktól ételeiben.

De félre ne értsetek, az irány jó, tetszik, az ételek, a főzés élvezete pedig továbbra is sugárzik a fickóból, úgyhogy csak így tovább, én tutira rajongó maradok!

via HuffPost UK

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.