Irodába vele! – Munkahelyi csemegék

Évről évre igyekszem elkerülni a pár perc alatt elfogyasztható, ám annál károsabb gyorsételeket. Az utóbbi időben is kizárólag gyors és egészséges falatokra vágyom. És te? Vegyük sorra együtt az egészséges és laktató csemegéket!

Aranytartalék a fiókban

Nagyon fontos, hogy a napot ne korgó gyomorral kezdd el a munkahelyeden, azonban, ha a vészes időhiány miatt elmarad a reggelid, az ilyen esetekre érdemes előre gondoskodnod egy kis egészséges rágcsálnivalóról. A fiókodban mindig tarthatsz olyan csemegéket, melyek napokig megőrzik minőségüket. Ilyenek lehetnek például az extrudált kenyérfélék, a kevés olajos magvat tartalmazó kekszek, a sószegény, puffasztott gabonafélék, az alacsony cukortartalmú, teljes kiőrlésű gabonával készült kekszek, amelyeket vitaminban gazdag 100%-os gyümölcs- vagy zöldséglével, egy szem naranccsal, illetve probiotikus joghurttal együtt tudsz fogyasztani. Így az ebédidőig biztosan nem kell harcot vívnod korgó gyomroddal.

Egészséges alapanyagokkal

Minél sokszínűbb étrendet állítunk össze magunknak, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy az az étel, amelyet minden nap elfogyasztunk, megadja szerveztünk számára a szükséges fehérjéket, zsiradékokat, szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint az egyéb, biológiailag hasznos anyagokat. Törekedjünk arra, hogy zsírszegény alapanyagokat használjunk a fogásokhoz. Sertéshús helyett válasszunk csirkét vagy pulykát. A húsokat készítsük zsírszegényen, minél kisebb hőhatásnak kitéve, kíméletesen párolva, főzve, a sültekhez használjunk sütőzacskót. Fehér rizs helyett célszerűbb barna rizzsel, teljes értékű gabonafélékkel kipróbálni ételeinket.A többórányi ülőmunka során a székrekedés és az aranyeres panaszok elkerülése érdekében nagyon sokat számít a rendszeres, magas rosttartalmú ételek fogyasztása. A teljes értékű gabonák pedig, magas B-vitamintartalmuknak köszönhetően, folyamatosan támogatják idegrendszerünket.

Ebédidő – ami a dobozba belefér

Igyekezzünk egész hétre változatos menüt összeállítani, és bőséges folyadékbevitel mellett, nyugodtan, lassan megrágva elfogyasztani ételeinket. A ma kapható ételhordókat, illetve mikrohullámúba való dobozokat bármilyen, gyorsan elkészíthető étellel megtöltheted.Egyik nap egy tartalmas levest egy desszerttel, másik nap valamilyen ragus tésztafélét fogyasszunk, harmadnap válasszunk párolt zöldségből készült ételt, és így tovább, váltakozva.A tészta után jöhet a rizses étel, majd egy rostban gazdag, könnyen emészthető főzelék.A burgonya és a rakott fogás se maradjon ki. Ha valamilyen sültet készítesz, utána már lehetőség szerint a húsféléket főtt vagy párolt, a szelet húsokat apró hús vagy vagdalt formájában készítsd el. Ezek a típusú ételek nem sínylik meg az újramelegítést, ráadásul másnapra például egy rakott étel ízei csak még jobban összeérnek.

Aranyszabályok

Sokan vannak, akik munka közben fogyasztják el az ebédjüket, a számítógép előtt ülve, azonban bármilyen munkakörnyezetben dolgozol is, nagy figyelmet kell fordítanod a higiénikus étkezésre. Az influenzaszezon közepén praktikus, ha mindig magadnál tartasz fertőtlenítő kendőt vagy kézfertőtlenítő gélt. A fertőtlenítő kendővel érdemes naponta áttörölgetned a számítógéped billentyűzetét, az egeret, amivel dogozol, illetve azokat a felületeket, amelyekkel a leggyakrabban érintkezel.Tudtad, hogy az irodában, a számítógéppel dolgozók sokkal nagyobb fertőzésveszélynek vannak kitéve, mint gondolnák. A klasszikus irodai felületek, ilyen például a számítógép billentyűzete vagy az egér, de minden, gyakran használt eszköz is, a vírusok és baktériumok melegágya.Finom házi ropogtatni valók >>Békebeli vargabéles >>

A rovat további cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek