Sült csirke póréágyon recept

1 adag
730
kcal
Sült csirke póréágyon
Sült csirke póréágyon
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és ízletes étel. Készíthető egész csirkéből, de lehet csak a kedvenc részeket grillezni. Nálunk csirkeszárnyból készült.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizs illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett csirke póréhagymával, póréhagymás sült csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk. 2 evőkanál vajat felolvasztunk egy serpenyőben és ebben kb. 10 perc alatt megfonnyasztjuk a hagymát. Egy tepsiben egyenletesen szétterítjük. Meglocsoljuk a fehérborral.
  3. A húst alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk, sóval és pirospaprikával bedörzsöljük. A maradék vajat egy serpenyőben  felforrósítjuk és a csirkedarabokat  pár perc alatt megpirítjuk benne.
  4. A megpirult húst átszedjük a hagymára és 40-50 perc alatt jó ropogósra megsütjük.
  5. A hagymakarikákkal tálaljuk.

  • költség: 2400 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 381
elküldve: 1
receptkönyben: 286
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (5)

vcsuka
vcsukaszo, 2012-09-08 14:15

Ez a recept nagyon finom lehet. En meg gombat is tennek ala, mivel a hutomben van es el kell hasznalni. Koszonom, el van mentve, holnap el lesz keszitve.

rapista
rapistasze, 2009-03-25 00:51

Remek, már éhes is lettttttemmmmm... de éjfél van, se pórnem vagyok, se pórén nincs, igaz csirkét is fel kellene hajtanom..

HÚÚÚ de éhes vagyok kilapátolom a hűtőt DDDD

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
729