Az influenza valóban megelőzhető?

Itt az influenzaszezon. A legjobb védekezés azonban nem a támadás, hanem a megelőzés! Állítsunk inkább össze magunknak a szervezetünk védekezését erősítő étrendet.

Méz

Szerintem senki előtt nem vitás, hogy szervezetünk akkor tud megfelelően védekezni a betegségek, köztük az influenza ellen is, ha védőanyag-raktárait megfelelően feltöltöttük.Ebben elsődleges segítőtársaink lehetnek a vitaminok. A téli időszakban amúgy is fontos a vitaminpótlás, de az influenza közeli időszakban fordítsunk erre külön figyelmet.

Reggelire, tízóraira, uzsonnára együnk gyümölcsöt – például C-vitaminban gazdag déli gyümölcsöket, igyunk gyümölcsturmixokat, smoothie-kat. Ebédünkhöz válasszunk zöldségleveseket, köretnek friss salátákat. Együnk zsírban oldódó vitaminban gazdaggyümölcsöket is, például diót, mandulát.

A zöldségek és a gyümölcsök, amellett, hogy természetes vitaminforrások, élelmirost-tartalmuknál fogva javítják legfontosabb védekezőbástyánk, a bélrendszerünk működését is. Ennek érdekében fogyaszthatunk még probiotikus joghurtokat, kefirt is. Magas antioxidánstartalmú a méz, válasszuk a hiteles termelői változatokat. Régóta ismert és igazolt a fokhagyma jótékony hatása egyes betegségek megelőzésében. Ne sajnáljuk most az ételeinkből, a bátrabbak és egyedülállók önmagában is fogyaszthatják.

Megfázás elleni leves recept

Együnk rendszeresen, ne koplaljunk, figyeljünk oda a napi megfelelő energiabevitelre, a nagy lendületű fogyókúráknaknem most jött el az ideje. Szervezetünk a megfelelő energiaellátás hiányában legyengül, fogékonyabb lesz a fertőzésekre.

A fentiek mellett nagyon fontos a megelőzésben és a terápiában is a megfelelő pihenés ésa mozgás, és amennyire tehetjük, kerüljük a negatív stresszt, kényeztessük magunkat pihentető fürdővel és ne felejtsünk el gyakran kezet mosni!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!