Főzőlap tisztítása olcsón, egyszerű háztartási alapkellékekkel

Egyszerűen, hatékonyan és pénztárcabarát módon tudod újjá varázsolni az indukciós főzőlapot. Mondjuk, hogy csináld!

Az indukciós főzőlap tisztításához nem kellenek drága vegyszerek, egyszerű, házi praktikákkal is próbálkozhatunk.

Citrom + só

A zsíros foltok oldására például a konyhasó és a fél citrom a megoldás: szórj sót a főzőlapra, majd nyomj rá egy fél citrom levét, és a gyümölcs húsos felével dörzsöld át a szennyezett részeket. A keverék hatékonyan oldja a zsíros foltokat, az odaégett ételmaradékokat.

Makacsabb szennyeződésekre is van megoldás

Szórd meg a korábban megtisztított, még mindig foltos részeket szódabikarbónával, majd fedd le egy nedves papírtörlővel. Hagyd hatni kb. 15 percig, majd töröld át.

Mélyebb karcolásokra is van otthon fegyvered

Ha néhány karcolás is van a főzőlapon, akkor érdemes bevetni a fogkrémet. A fogkrém csiszolórészecskéket tartalmaz, amelyek segítenek a polírozásban anélkül, hogy károsítanák a főzőlap felületét.

  1. Tegyél egy kis mennyiségű fehér, lehetőleg nem zselés fogkrémet egy puhább törlőrongyra.
  2. Vidd fel közvetlenül a karcolásra körkörös mozdulatokkal.
  3. Majd öblítsd le nedves ruhával, és töröld szárazra a felületet!

Vízkőfoltos a főzőlap

A kemény víz okozta víz(kő)foltok eltávolításához a desztillált víz a legjobb megoldás. Nedvesíts be vele egy törlőkendőt, menj végig a foltokon, majd töröld szárazra, és kész is vagy!

Forrásunk volt.


További érdekes cikkek itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...