Így tisztítsd meg a sütőd dupla üvegét anélkül, hogy szétszednéd

Nincs több bajlódás a csavarokkal vagy a bonyolult utasításokkal. Mai Otthon Tippünkben mutatunk egy egyszerű trükköt, mellyel gyorsan megtisztíthatod a dupla sütőüveget.

A sütő rendszeres használata során sajnos minden esetben megjelennek a zsír- és ételfoltok a dupla üveglap között. Ezek a szennyeződések szinte elérhetetlennek tűnnek, mivel a legtöbb sütő esetében csak szétszereléssel lehet hozzáférni a belső üvegfelülethez. Szerencsére van egy egyszerű, mégis hatékony házi trükk, amellyel pillanatok alatt megszabadulhatsz ezektől a makacs foltoktól – szerszámok és bonyolult szerelés nélkül!

Mocskos sütőajtó
Így tisztítsd meg a sütőd dupla üvegét anélkül, hogy szétszednéd
Getty Images

Amire szükséged lesz:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál fehér ecet
  • meleg víz (opcionálisan, ha hígítani szeretnéd a keveréket)
  • vékony spatula, hosszú pálca, vonalzó vagy hajlított vállfa
  • mikroszálas kendő vagy vékony zokni
  • ragasztószalag (igény szerint)

Lépésről lépésre: így tisztítsd meg az üveget

  1. Készítsd el a tisztítószerszámodat
    Tekerj egy tiszta kendőt vagy egy vékony zoknit a spatula vagy a választott hosszú eszköz végére. Ha szükséges, rögzítsd ragasztószalaggal, hogy ne csússzon le használat közben.
  2. Keverd össze a házi tisztítószert
    Egy kis tálban keverd össze a szódabikarbónát az ecettel. A keverék pezsegni fog – ez teljesen normális. Ha hígabb állagot szeretnél, adj hozzá egy kevés meleg vizet.
  3. Keress egy rést a sütőajtón
    A legtöbb sütő ajtajának alján vagy tetején található egy apró nyílás, amin keresztül óvatosan be tudod vezetni a „hosszabbított tisztítószert”.
  4. Tisztítsd meg az üveg belsejét
    Mártsd a kendő végét a keverékbe, majd lassan vezesd be a nyíláson át az üveglapok közé. Körkörös vagy oda-vissza mozdulatokkal töröld át a szennyeződött felületet.
  5. Szárítsd meg a megtisztított részt
    Miután eltávolítottad a szennyeződéseket, cseréld le a kendőt egy tiszta, száraz darabra, és itasd fel a maradék nedvességet, hogy elkerüld a párásodást vagy a foltok visszatérését.

Miért működik ez a módszer?

A szódabikarbóna gyengéd súrolószerként hat, anélkül, hogy megkarcolná az üvegfelületet. Az ecet pedig természetes zsíroldó és antibakteriális hatású. A két hozzávaló együttes ereje segít fellazítani és eltávolítani a makacs foltokat, így az üveg újra tiszta és ragyogó lesz – mindezt anélkül, hogy egyetlen csavart is ki kellene tekerned a sütődön.

Ez az egyszerű trükk nemcsak hatékony, de időt és felesleges szerelést is megspórol. Próbáld ki bátran, és élvezd a tiszta, foltmentes sütőajtót!

Forrásunk volt.


Még több ügyes takarítási trükkről itt olvashatsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek