Ilyen egy boldog tehén!

Kiskutyás és kiscicás videóktól nem ritka, hogy elérzékenyülünk, de előfordult már valakivel, hogy tehenek láttán nyúljon a zsebkendő után? Valószínűleg nem. Egészen máig!

A teheneket általában tenyészállatként illetve tejükért tartják. Amikor tejük apadni kezd, gyakorlatilag haszontalanná válnak, ekkor általában vágóhídra viszik őket. A németországi Overath település lakói most viszont közös összefogással megmentettek néhány halálra ítélt tehenet a vágóhídtól - mivel minden nap látták legelni az állatokat, így nem lettek volna képesek együtt élni azzal a tudattal, hogy egyik napról a másikra anyagi okokból lemészárolják őket. Úgy döntöttek, megmentik az életüket, ráadásul egy alapítványt is létrehoztak, amely a hasonló sorsra váró teheneken próbál segíteni. A munkájuk úgy tűnik, megéri - a videón szemtanúi lehetünk, ahogy a hosszú téli hónapok után újra szabadon engedik az állatokat, ők pedig szó szerint ugrándoznak örömükben, és a fejüket dörzsölik a friss fűbe.

Címlapkép: Flickr by Lars_Pistasj

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?