Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így nézhet ki a jövőben minden fogkrémes tubus – hálistennek!

Vajon miért kell külön doboz az eleve tubusban árusított fogkrémeknek? Kell egyáltalán? Íme a megoldás, milyen lehetne a környezetbarát fogpaszta. 
Akár hisszük, akár nem, néha még a leghétköznapibb tárgyaknál is elkél egy kis átfazonírozás, jelen esetben pedig nem másról, mint a fogkrémről van szó. 

 

Tudtad?

A fogkrémeket a kezdetekben még porcelántégelyben árulták, egy amerikai fogpasztagyár tulajdonosának fia azonban párizsi útján észrevette, hogy a festők is tubusban hordják a festéket. Praktikus megoldás, ugye? Mindennek már 128 éve!

 

 
Aztán jött 2019, és emberek sokasága tette fel a kérdést egyszerre: 
 

vajon mi értelme van a tubust még egy plusz papírdobozba tenni? 

A legtöbb híres márka sajnos bedobozolva árulja pasztáit, ezzel teljesen felesleges hulladékot ontva magából szerte a világban. Jó hír, hogy egyre több „csak” műanyag tubusos pasztát találhatunk már a boltokban – papírdoboz nélkül.
 
Viszont így még mindig marad egy megválaszolatlan kérdés: mi legyen a tubussal, amelyből egy négytagú család éves szinten 18 darabot vásárol, és amely egyszerre készül műanyagból és alumíniumból, ezzel kizárva azt, hogy szelektíven lehessen gyűjteni? 
 
 
Egy akadémiai projekt keretében megszületett a Coolpaste fantázianévre hallgató fogkrém alternatív csomagolása, melynek megtervezésekor az alkotók arra törekedtek, hogy csomagolás egyszerre legyen praktikus és környezetbarát. A tervezés során a kivitelezők mondhatni teljesen újragondolták a fogkrémtubus fogalmát, és a már jól megszokott fehér, kék vagy zöld színek helyett sokkal természetesebb színeket, anyagot és mintát választottak borításul.   
 
Amellett, hogy a fogkrém egy kis akasztót kapott annak érdekében, hogy doboz nélkül is rendezetten lehessen kitenni a boltok polcaira, arra is ügyeltek, hogy a tubus ne csak műanyagból készüljön, de környezetbarát csomagolásként újrahasznosítható is legyen. 
 
 
Arról még nincs hír, van-e olyan márka, amely lecsapott volna a tervezők által kivitelezett környezetkímélő és egyben praktikus csomagolás felhasználási jogaira, de ha van egy kis remény még arra, hogy a legnagyobb márkák is csatlakozzanak valamilyen környezetkímélő kezdeményezéshez, a fogkrémgyártók biztosan nagy szívességet tennének a Földnek. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!