Így néz ki Gordon Ramsay legújabb, macskás japán étterme

Ha Londonban jársz, és van pár felesleges tízezred, mindenképpen térj be Gordon Ramsay legújabb, Lucky Cat nevű éttermébe - csak ne flipflopban!

Gordon Ramsay vadiúj, ázsiai tematikájú londoni luxusétterme, a Lucky Cat olyan különleges designt kapott, amit az Instagram-pozitív, túlszínezett és világított éttermek ELLENpólusaként álmodtak meg tervezői - írja a dezeen.

A londoni belsőépítészeti stúdió, az AfroditiKrassa tudatosan kevéssé fényképbarát, és a trendekkel szembe menő morózus, sötét színekkel operált.

"Próbáltunk olyan anyagokkal és színekkel dolgozni, amelyek nem túl hivalkodók - szeretek hosszú távon gondolkodni, és nem csak az adott trendnek megfelelni, hogy a végeredmény semmiképp se legyen tizenkettő egy tucat" - mesélte a tervező, Afroditi Krassa.

Az inspirációt a '30-es évekbeli underground jazz cafék és bárok világa adta Tokióból.

Ezt is nézd meg:

Van egy dolog, amit Gordon Ramsay soha nem enne meg

"Ezek elborult, sötét atmoszférájú éjszakai helyek voltak, ahol kiengedhetted a gőzt, és új dolgokat próbálhattál ki."

"A Lucky Cat projektje azért is volt izgalmas számunkra, mert szembeszállt a japán építészetről terjedő sztereotípiával, miszerint túl szigorú és formális lenne."

A belső tereket sötét parketta, szürkés kőpadló illetve sötétkék mozaik burkolja, a mennyezet tintakékes-feketés, és szintén fekete bambuszberakás díszíti a falakat. A fényt lampionszerű, éteri félhomályt adó lámpák adják.

A Chef's Table nevezetű, márványlábakon álló bárrészből szuper a kilátás a nyílt konyhára.

Az étterem kanapéi sötét bordók, ezzel csempészve egy kis színt a térbe, a cica tematikát (amit a név is sugall) pedig a kunkori, macskafarokszerű akasztók és a 300 gyönyörű fekete kerámia integető japán macskászobrok (maneki-neko) garantálják.

Az árakról:

A séf megannyi fogásból álló ajánlata cirka 29 ezer forintba kerül, míg a fűszeres-korianderes bárány 22 ezerbe, de a gyoza (sertéshúsos batyu) például már 5 ezer forintért elérhető.

Sapkában, flipflopban vagy edzőcipőben nem illik belépni, kisebb testű kutyák viszont jöhetnek.

Ezt láttad?

Gordon Ramsay szerint CSAK ez a 11 konyhai eszköz kell a konyhádba!

Címlapról ajánljuk