Így készül (szerintünk) a szaftos és nagyon omlós HAGYMÁS ROSTÉLYOS

Laktató, fűszeres és nagyon szaftos étel tud lenni a hagymás rostélyos, persze ehhez az kell, hogy jó alapanyagból, a kellő odafigyeléssel vágjunk bele a sütésbe.

Az éttermek egyik koronázatlan királya a hagymás rostélyos, amit otthon sem lehetetlen elkészíteni, csak egy kis odafigyelést igényel.A sváb és osztrák gasztronómia elengedhetetlen klasszikusát te is elkészítheted, mutatjuk, szerintünk hogyan érdemes!

De mi kell a jó hagymás rostélyoshoz?

Négy adaghoz legalább 40 dkg marhahátszín szükséges, ezen felül készíts ki a sütéshez 3 darab közepes nagyságú vöröshagymát, legalább 3 evőkanálnyi mustárt, 4 evőkanálnyi olajat (napraforgó), valamint legyen a közelben egy kevés liszt, só és bors.

A húsokat sózzuk és borsozzuk meg, majdvastagon kenjük be mustárral mind a két oldalon. Egy tányérba helyezve locsoljuk meg az olajjal, és fóliával lefedve legalább néhány órán, de ha tehetjük, inkább egy egész éjszakán át hagyjuk a hűtőben pácolódni.

A hús sütése előtt a hagymákat vágjuk fél centi vastagságú karikákra, és forgassuk meg mindet lisztben. Bő olajban süssük ki, az olajtól pedig még ne szabaduljunk meg, tökéletes lesz a húsok sütésére.

Mivel marhahúsról van szó, ezért oldalanként csak 4-4 percet süssük őket (ne túl magas, inkább közepes lángon), mert nem szeretnénk ehetetlen keménységű húst tenni a tányérra!

Mi legyen a köret?

Süthetünk sült krumplit is, de mi most egy különlegesebb, ízletesebb krumplis köretet ajánlunk. Fél kiló burgonyát főzzünk puhára héjastul sós vízben. Közben egy serpenyőben 1 evőkanál vajon futtassunk meg két rozmaringszálat, majd aprítsuk fel kisebb darabokra. A megfőtt burgonyákat hámozzuk meg, majd egy krumplinyomó segítségével törjük át.

A tört krumplit sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg egy kevés reszelt szerecsendióval, majd adjuk hozzá a felaprított rozmaringot is. Keverjünk bele 5 dkg puha vajat és egy deciliter langyos tejet, majd dolgozzuk sima, krémes állagúra.

Könnyen elkészíthető, ízletes és egyben nagyon laktató fogás, amellyel bárkit leveszel a lábáról. Hát kell ennél több?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...