Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így kerülheted el az edzőteremben a koronavírust

Egy ideje már újranyitottak az edzőtermek, de mire kell odafigyelni, ha nem akarjuk elkapni a koronavírust?

Elvileg az edzőtermekben is érvényesek a távolságtartási és higiéniás szabályok, az más kérdés, hogy ezeket mennyire tartatják és tartják be. Sokan ezért még mindig otthon edzenek, de így is egyre jobban megtelnek a fitnesstermek, így fontos, hogy betartsuk a szabályokat.

Amellett, hogy a cseppfertőzés veszélye egy ilyen teremben kifejezetten nagy, pláne, ha nem hordunk maszkot, az eszközök használata miatt a felületeken megtapadó vírus is leselkedhet ránk. Ha ezt el akarjuk kerülni, csak saját törölközővel végezzük a gyakorlatokat, azt viszont mindig minden eszközre tegyük rá. Hiába szabad egy gép, ha a mellette levő foglalt, és nincs meg a 2-3 méter távolság, inkább várjunk: edzés közben nagyobb levegőket veszünk, így könnyebb egymásig eljuttatni a a kórokozókat.

Az természetes volt, vagy legalábbis annak kellett volna lennie eddig is, hogy az eszközöket használat után mindig fertőtlenítjük, de erre most különösen oda kell figyelni. Legjobb, ha magunk gondoskodunk a biztonságról, és használat előtt is áttöröljük azokat a felületeteket, melyekhez hozzáérünk.

Az edzőteremben, mivel izzadunk, nehéz megállni, hogy ne fogdossuk az arcunkat. Ennek a késztetésnek, mely valójában a felületekről történő fertőződés okozója, úgy tudunk ellenállni, ha maszkot hordunk. Ez esetben a vékony papírmaszk az ideális, mert ugyan a vírust nem szűri ki, de tudatosítja, hogy ha hozzá akarunk érni az arcunkhoz. A szűrős maszkokban nem igazán lehet edzeni, hiszen néhány óra használat után még az egészségügyben dolgozó emberek is fejfájást kapnak tőle, mert valamivel azért kevesebb oxigénhez jutunk bennük, ez pedig a sportnál kontraproduktív.

A legfontosabb szabály, amit be kell tartani, az, hogy nem megyünk sportolni, ha egy kicsit is gyanús, hogy nem vagyunk teljesen egészségesek. A koronavírus sajnos már a tünetek megjelenése előtt fertőz, így nem lehet nullára csökkenteni a kockázatot az edzőteremben, de legalább a minimumot tegyük meg.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!