Így grillezz, ha fogyni vágysz!

A grillszezonban nem mindegy, hogy mi kerül a tányérunkra. Íme néhány tipp, hogy ne kelljen azt mondanunk: Kösz nem, fogyókúrázom.

Alufóliában sült csirkemell recept

Ma már a grillpartik nem csak a kertes házban élők kiváltságai. A kisebb-nagyobb grillező alkalmatosságok elterjedésével a grillezés a városban élők számára is alapvető vendéglátási formává vált a nyáresti baráti összejöveteleknél. Ez így rendben is van, de hogyan legyünk részei a társaságnak és ezzel egy időben tegyünk meg mindent kilóink kordában tartása érdekében?

Jó hírem van, a grillezés és a fogyókúra kiválóan összeegyeztethető. Hiszen melyek is a grillpartik jellemző ételtípusai? Egyrészt a frissensültek, steakek, pácolt húsok, másrészt a grillezett, sült zöldségek natúr vagy batyuban megsütve, színes, ízlés szerint összeállítható saslikok, friss saláták.

Mivel grillen készülnek az ételek, így minimális zsiradékkal, sőt akár zsiradék nélkül is süthetjük őket. A zsírszegény csirke- és pulykamell mondjuk nem pont a grillezés legjobb alanyai, de ha például alufólia-batyuban sütjük friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel, máris nem fog a hús kiszáradni. Készíthetünk ugyanígy lazacot, pisztrángot, fehér húsú halakat is, ezeknél vigyázzunk, hogy a hús ne essen szét, a legjobb, ha tálcán vagy batyuban sütjük. Ha magasabb zsírtartalmú húst vásárolunk, pl. sertéstarját, akkor is valamelyest megnyugodhatunk, hiszen a zsír egy része kisül belőle, de azért ne süssük csontkeményre.Kitűnő étel a grillezett cukkini, gomba, kaliforniai paprika, édeskömény, amelyeket sütés előtt ecsettel vagy olajspray-vel megkenhetünk vékonyan fokhagymás, fűszeres olíva- vagy más növényi olajjal és fogyaszthatjuk önálló köretként vagy salátaként friss zöldségekkel keverve. A sültek mellé köretként együnk szezonális zöldségekből készült friss salátákat, amelyek energiatartalma alacsony. A salátáknál figyeljünk az öntetre, ne a majonézes változatokat készítsük el, hanem vagy kevés olíva- vagy más növényi olajjal (1 evőkanál/fő) készüljön az öntet vagy natúr joghurttal, kefirrel.

A fenti tippeket megfogadva biztos, hogy nem kell kimaradnunk a grillvacsorákból és ez derékbőségünkön sem fog meglátszani.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!