Amerikai palacsinta recept

Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (89)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fenti receptből 12 darab palacsinta lesz.
Forrás: Szakácsok könyve

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vastag palacsinta, pufók palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
  2. Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.
  3. Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
  4. Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük.
  5. Frissen, juharsziruppal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 332
össznézettség: 737 557
elküldve: 64
receptkönyvben: 3 992
elkészítve: 329/370
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (89)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erka68
erka68 Fri, 2017-10-06 14:05

Szia Szintia!
Már nagyon sokszor megsütöttem a recepted,Isteni finom lett mindíg,és most elküldtem a barátnőmnek is.
Gratulálok!

budai.evici
budai.evici Sat, 2017-03-25 11:56

Borzalmas recept, nem értem hogy lehet a nosalty ajánlata. Alapból problémás hogy az 500 g liszthez elegendő sütőport 200ghoz kell felhasználni, ergo ki fogjuk érezni bármivel is ízesítjük. Cukor és juharszirup is túl sok bele, így ha valaki nem a legjobb kerámia vagy teflon edénybe süti az egész kuka. A lassú sütésről meg annyit, hogy amikor egy gyerekhad várja éhesen a palacsintát nem épp tíz percenként szeretne az ember eléjük tenni egy adagot :D Plusz ha reggelire szeretnék a két órás pihentetés és a külön habfelverés is plusz munka.
Ha szeretnénk egyszerűen gyorsan finomat sütni ezt ne válasszuk!

ladybirdke
ladybirdke Sun, 2017-07-30 12:22

Mi évek óta ezt a receptet sütjük. Semmi bajunk vele. ;) Tök béna palacsintasütőm van, mégsem ragad le, a sütőporból tehetsz kevesebbet is. Én is feleztem a sütőpor adagot. Az összes közül, amit találtam annak idején, ez volt az egyetlen 'értelmesnek tűnő' recept. Legalábbis nekem. De nem álltam le 'fikázni' másokat... mert kinek mi. ;)

Szép napot.

budai.evici
budai.evici Sun, 2017-07-30 17:37

Kedves ladybirdke,
Én nem a feltöltőt kritizáltam, hanem magát a receptet. Abszurd, hogy ez volna a legjobb az oldalon. Sajnálom, ha arra kényszerülsz, hogy ezt süsd, mert van egy nagyon egyszerű, könnyű és gyors recept ami még finom is!
4 tojás, 50 g cukor, 1 kis pohár tejföl (175 g), 100 g liszt, csipet só, 20 g vaj
A tojást a cukorral és tejföllel egyneműre kell keverni, a lisztet apránként beleszitálni. A vajat olvasztva kell belekeverni, amit egyébként bármilyen zsiradékkal helyettesíthetsz :) Kakaót, vaníliát, fahéjat, kókuszt stb. is lehet tenni bele extraként.
Neked is szép napot!

CsPeti
CsPeti / CsPeti Mon, 2015-10-19 18:05

Nagyon finom lett! Én csak sima cukrot tettem bele, és 2 tojás fehérjét vertem fel, majd kevertem bele! Ezt a receptet elmentettem a kedvenceim közé! Köszönöm!

dinus02
dinus02 Tue, 2015-07-21 23:15

mi is próbálkoztunk már több amerikai palacsinta recepttel, és ez a nyertes! nekem a hozzászÓlások közül a kis lángon sütés volt a hasznos, mert egyébként tuti hamar gyorsan akartam volna kisütni... anyukám savanyú meggylekvárjával és vanília fagyival volt a forró nyári esti desszertünk... gondolom holnapra is ez lesz a rendelés... köszönöm!

janikukac
Janikukac / janikukac Thu, 2015-06-11 15:27

Szia!
Szerintetek van arra megoldás, hogy a tésztát kikeverem, és elrakom a hűtőbe, hogy ne kelljen minden reggel azzal bíbelődni, hogy elkészítsem a receptet? Ha igen, hogyan tároljam, s szerintetek meddig nem romlana meg? :)
Üdv!

Koni08
Koni08 Thu, 2015-08-20 09:10

Szia, az direkt jot tesz neki, ha elozo este elkeszited, en is gyakran szoktam, mert elvileg amugyis pihentetni kellene. A masik kerdesre nem merek valaszolni :) en max csak azt az egy ejszakat tarolnam.

Osonoo
Osonoo Tue, 2015-05-26 10:59

A vaj helyett margarinnal készítettem szerintem az is tökéletes erre a célra egy kanál tejszínt is tettem hozzá és a juharszirupot is kihagytam belőle de így is nagyon finom lett!

Osonoo
Osonoo Mon, 2015-05-25 10:57

ez a felvert tojáshab elhagyható belőle?
mert nekem még habverőm sincs :(
vagy van esetleg egy olyan recept ami nem ennyire macerás de a végeredmény hasonló lesz?
előre is köszi

Koni08
Koni08 Thu, 2015-08-20 09:08

Hello, en mindig kihagyom mostanaban a felvert habot, mert anelkul is nagyon finom. Biztos, hogy legiesebbe teszi valamivel, de en is egyszerusitek inkabb, es pihentetni sem szoktam, annyira finom frissen, puhan, forron.

Doxy
Doxy Fri, 2015-06-26 21:00

Van! A válasz a...http://www.nosalty.hu/recept/bogres-pancake-sziszi-modra

Koni08
Koni08 Sat, 2015-04-11 08:45

En nem pihentettem. Nem tudom, hogy gasztrokemiai szempontbol ez hatranyos-e, de nagyon finom volt!!:)

Koni08
Koni08 Sat, 2015-04-11 08:42

Szia, most faltuk be, nagyon finom, puha volt. En teljes kiorlesu lisztbol keszitettem, persze igy is nagyon finom, de valoszinuleg feherrel az igazi. tettem hozza keves citrom es narancs reszelt hejat, meg egy csipet sot. Koszi, igy fogom ezentul sutni!

Sziszii18
Sziszii22 / Sziszii18 Wed, 2015-01-14 12:44

Sziasztok.mivel a juharszirupom késik,és nincs időm kivárni,lehet e hogy a tésztába mézet teszek de juharsziruppal locsolom meg a kész palacsintákat?

Holdfény722
Holdfény722 Tue, 2014-08-12 15:37

Elkészítettem,egyből dupla adaggal indítottam! Elnézve a gyerekemet,hiába nem lett tökéletes alakú,az íze jó lehetett,mert gyűrte befelé!:) Én jó híg csokipudingot adtam mellé,isteni lett! Mentve!:) Köszönet érte!:)

Sofia08
Sofia08 Thu, 2014-07-24 20:44

Azt nem ertem, h ez a palacsinta miert van a glutenmentes etelek kozott, hiszen finomliszt kell bele..

Gaboka23
Gaboka23 Sun, 2014-07-13 10:13

Köszi, hogy módosítottátok a hozzávalóknál a juharszirup mennyiségét! Így csak egy üveg 2000Ft-os juharszirupot sikerült elpazarolnom :) Hálás vagyok!

édesség
édesség Mon, 2014-06-16 06:53

Én is szeretném kipróbálni ezt a palacsintát, de hiába keresem, nem találom a hozzávalókat! :-(

zsucci93
zsucci93 Sun, 2014-06-15 15:34

Valamiért eltűnt a hozzávalók listája, és nem látom :(

Kitty.vagyok
Kitty.vagyok Sun, 2014-03-09 17:33

Rövid életem eddigi első Amcsi palacsintája! :) Csak én juharszirup helyett mézet használtam! :) És szerintem nagyon jól sikerült! :)

bomberoo
bomberoo Thu, 2014-01-30 06:36

Az árt a tésztának, ha egész éjszakára beteszem a hűtőbe?

Évi89
Évi89 Mon, 2014-12-08 19:00

Én is este szoktam megcsinálni a tésztát és reggel kisütöm.

Kitty.vagyok
Kitty.vagyok Sun, 2014-03-09 17:25

Nem. az inkább csak jót tesz neki! ;)
( sima palacsintatésztával is így van! :)

sz.wiolka
sz.wiolka Mon, 2013-08-05 17:55

Ééés...elkészült életem első amerikai palacsintája,egyből dupla adagban,és ahogy elnéztem a gyerekeket,míg ették,tökéletes lett :) Pici módosításokkal készült,anyagi és praktikussági megfontolásból.A szirup és a porcukor helyett is ugyanakkora mennyiségű kristálycukrot használtam,és beletettem a plusz tojássárgáját is,illetve vaj helyett margarint.Teljesen takarékon sütöttem,úgy tökéletesen átsült,és a színe is olyan volt,amilyennek kellett.Köszönet a receptért :)

kircsi
kircsi Sun, 2012-08-26 22:09

Sok fajta amerikai palacsintát sütöttem de ez viszi a pálmát eddig:)Köszönjük.

nopara
nopara / nopara Mon, 2012-08-20 22:29

Isteni finom, koszonom! Remelem elall reggelig a hutoben, mert igy lesz amerikai reggelink (is). :)

jaskod
jaskod Sat, 2012-03-31 18:55

ma ebéd utánra készítettem el (első palacsintám), véletlenül kihagytam a felvert tojásfehérjét, de így is nagyon finom lett!
köszönjük :)
jaskod, 15

virezma
virezma Tue, 2011-09-27 10:20

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nem lehetne valamivel hígabbá vagy könnyebben formázhatóvá tenni a tésztát? Nekem nem akart eligazodni a massza, és kanállal próbáltam kör alakúvá húzogatni. Összesen 6 darab lett belőle. Vagy kisebbeket kellett volna csinálnom?
Előre is köszönöm a tanácsokat.

Adite
Adite / Adite Thu, 2012-03-22 11:15

Szerintem, ha elég sűrű, és fentről kanállal csurgatod (vagy kanalazod a 4 ek-t) középre, akkor magát nyomja ki kör alakúvá. És igen, kisebb kör lesz, még a tenyerednél is kisebb (legalábbis az én tenyeremnél:)).

mandie
mandie / mandie Fri, 2011-07-22 18:42

Ez nagyon fincsi lett! Első amerikai palacsintám! :Đ Én véletlenül kihagytam a porcukrot és a juharszirup helyett mézet nyomattam bele; IGENJÓLETT! :] köszi a receptet!
orsi

krivan
krivan Mon, 2011-07-04 11:10

Ciki bizony, Németh Lajosné Ilse-nek!!!

Szintia nem 4 hónapja töltötte fel a receptet, mint "Ő" hanem több éve!!!
És megadott forrást is, ahogy kell!

mcla
mcla Thu, 2011-05-12 08:29

Tegnap én is megsütöttem, és nagyon ízlett a családnak. Egyébként időm nem volt pihentetni a tésztát, de szerintem így is szuper lett. Köszönet a receptért!

ixy
ixy Sun, 2011-04-10 13:39

Ma reggel ezzel indítottunk, 13 db jött ki ebből a mennyiségből, pirított bacon kockákkal-reszelt sajttal, vagy csokiöntettel, és lekvárral is fincsi.

lugosi
lugosi Sat, 2011-04-02 12:50

Hát az tény, hogy isteni finom ez a palacsinta, de hogy eddig kétszer sütöttem meg, és mind a kétszer iszonyatos családi perpatvar született belőle az nem lehet így már véletlen :D

kabooca
kabooca / kabooca Mon, 2011-03-14 21:29

Én is megsütöttem, nagyon finom lett, bár nekem is csak 6 db kis pali jutott a tésztából.. Mi baconnel is kóstoltuk, azzal is nagyon jó volt! :-) Köszi a receptet!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2011-02-22 09:42

Én már nem egyszer elkészítettem ezt a palacsintát, és mondhatom 3 gyerekkel az oldalamon, hogy nagyon finom. MI pl. tegnap este hidegen kikeverős puncs ízű pudinggal ettük. Alig bírtam abba hagyni! :) Én közepes lángon szoktam sütni, palacsinta sütőben, és elég gyorsan kész van. Mikor belekanalazom a palacsintasütőbe a kb. fél merőkanálnyit (nekem ez egy db adagja), akkor szét terítem, mint a rendes palacsintát. Látszik, hogy meddig akar terülni, és hagyom. Mikor barnul a széle, akkor egy spatulával megfordítom. Így nekünk szép tányér méretűek lesznek, ezt betöltjük és félbehajtva esszük. Amikor először készítettem, akkor nekem is volt olyan, hogy kívül szép barna volt, belül meg nyers; de rájöttem, hogy lejjebb kell venni kicsit a lángot és ezért kezdtem el szétteríteni kör-körösen, mert így nem lesz túl vastag. Nagyon szeretjük, és mindig dupla vagy 3x-os adagot keverek... Üdv: Ági

346