Amerikai palacsinta recept

Kalória?
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (76)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fenti receptből 12 darab palacsinta lesz.
Forrás: Szakácsok könyve

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vastag palacsinta, pufók palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
  2. Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.
  3. Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
  4. Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük.
  5. Frissen, juharsziruppal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 381 492
elküldve: 44
receptkönyben: 3 242
elkészítve: 198/239
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (76)

Osonoo
Osonoo k, 2015-05-26 11:59

A vaj helyett margarinnal készítettem szerintem az is tökéletes erre a célra egy kanál tejszínt is tettem hozzá és a juharszirupot is kihagytam belőle de így is nagyon finom lett!

Osonoo
Osonoo h, 2015-05-25 11:57

ez a felvert tojáshab elhagyható belőle?
mert nekem még habverőm sincs :(
vagy van esetleg egy olyan recept ami nem ennyire macerás de a végeredmény hasonló lesz?
előre is köszi

Koni08
Koni08 szo, 2015-04-11 09:45

En nem pihentettem. Nem tudom, hogy gasztrokemiai szempontbol ez hatranyos-e, de nagyon finom volt!!:)

Koni08
Koni08 szo, 2015-04-11 09:42

Szia, most faltuk be, nagyon finom, puha volt. En teljes kiorlesu lisztbol keszitettem, persze igy is nagyon finom, de valoszinuleg feherrel az igazi. tettem hozza keves citrom es narancs reszelt hejat, meg egy csipet sot. Koszi, igy fogom ezentul sutni!

Sziszii18
Sziszii18 sze, 2015-01-14 13:44

Sziasztok.mivel a juharszirupom késik,és nincs időm kivárni,lehet e hogy a tésztába mézet teszek de juharsziruppal locsolom meg a kész palacsintákat?

Holdfény722
Holdfény722 k, 2014-08-12 16:37

Elkészítettem,egyből dupla adaggal indítottam! Elnézve a gyerekemet,hiába nem lett tökéletes alakú,az íze jó lehetett,mert gyűrte befelé!:) Én jó híg csokipudingot adtam mellé,isteni lett! Mentve!:) Köszönet érte!:)

Sofia08
Sofia08 cs, 2014-07-24 21:44

Azt nem ertem, h ez a palacsinta miert van a glutenmentes etelek kozott, hiszen finomliszt kell bele..

Gaboka23
Gaboka23 v, 2014-07-13 11:13

Köszi, hogy módosítottátok a hozzávalóknál a juharszirup mennyiségét! Így csak egy üveg 2000Ft-os juharszirupot sikerült elpazarolnom :) Hálás vagyok!

édesség
édesség h, 2014-06-16 07:53

Én is szeretném kipróbálni ezt a palacsintát, de hiába keresem, nem találom a hozzávalókat! :-(

Kitty.vagyok
Kitty.vagyok v, 2014-03-09 18:33

Rövid életem eddigi első Amcsi palacsintája! :) Csak én juharszirup helyett mézet használtam! :) És szerintem nagyon jól sikerült! :)

bomberoo
bomberoo cs, 2014-01-30 07:36

Az árt a tésztának, ha egész éjszakára beteszem a hűtőbe?

Évi89
Évi89 h, 2014-12-08 20:00

Én is este szoktam megcsinálni a tésztát és reggel kisütöm.

Kitty.vagyok
Kitty.vagyok v, 2014-03-09 18:25

Nem. az inkább csak jót tesz neki! ;)
( sima palacsintatésztával is így van! :)

sz.wiolka
sz.wiolka h, 2013-08-05 18:55

Ééés...elkészült életem első amerikai palacsintája,egyből dupla adagban,és ahogy elnéztem a gyerekeket,míg ették,tökéletes lett :) Pici módosításokkal készült,anyagi és praktikussági megfontolásból.A szirup és a porcukor helyett is ugyanakkora mennyiségű kristálycukrot használtam,és beletettem a plusz tojássárgáját is,illetve vaj helyett margarint.Teljesen takarékon sütöttem,úgy tökéletesen átsült,és a színe is olyan volt,amilyennek kellett.Köszönet a receptért :)

kircsi
kircsi v, 2012-08-26 23:09

Sok fajta amerikai palacsintát sütöttem de ez viszi a pálmát eddig:)Köszönjük.

nopara
nopara / nopara h, 2012-08-20 23:29

Isteni finom, koszonom! Remelem elall reggelig a hutoben, mert igy lesz amerikai reggelink (is). :)

jaskod
jaskod szo, 2012-03-31 19:55

ma ebéd utánra készítettem el (első palacsintám), véletlenül kihagytam a felvert tojásfehérjét, de így is nagyon finom lett!
köszönjük :)
jaskod, 15

virezma
virezma k, 2011-09-27 11:20

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nem lehetne valamivel hígabbá vagy könnyebben formázhatóvá tenni a tésztát? Nekem nem akart eligazodni a massza, és kanállal próbáltam kör alakúvá húzogatni. Összesen 6 darab lett belőle. Vagy kisebbeket kellett volna csinálnom?
Előre is köszönöm a tanácsokat.

Adite
Adite / Adite cs, 2012-03-22 12:15

Szerintem, ha elég sűrű, és fentről kanállal csurgatod (vagy kanalazod a 4 ek-t) középre, akkor magát nyomja ki kör alakúvá. És igen, kisebb kör lesz, még a tenyerednél is kisebb (legalábbis az én tenyeremnél:)).

mandie
mandie / mandie p, 2011-07-22 19:42

Ez nagyon fincsi lett! Első amerikai palacsintám! :Đ Én véletlenül kihagytam a porcukrot és a juharszirup helyett mézet nyomattam bele; IGENJÓLETT! :] köszi a receptet!
orsi

krivan
krivan h, 2011-07-04 12:10

Ciki bizony, Németh Lajosné Ilse-nek!!!

Szintia nem 4 hónapja töltötte fel a receptet, mint "Ő" hanem több éve!!!
És megadott forrást is, ahogy kell!

mcla
mcla cs, 2011-05-12 09:29

Tegnap én is megsütöttem, és nagyon ízlett a családnak. Egyébként időm nem volt pihentetni a tésztát, de szerintem így is szuper lett. Köszönet a receptért!

ixy
ixy v, 2011-04-10 14:39

Ma reggel ezzel indítottunk, 13 db jött ki ebből a mennyiségből, pirított bacon kockákkal-reszelt sajttal, vagy csokiöntettel, és lekvárral is fincsi.

lugosi
lugosi szo, 2011-04-02 13:50

Hát az tény, hogy isteni finom ez a palacsinta, de hogy eddig kétszer sütöttem meg, és mind a kétszer iszonyatos családi perpatvar született belőle az nem lehet így már véletlen :D

kabooca
kabooca / kabooca h, 2011-03-14 22:29

Én is megsütöttem, nagyon finom lett, bár nekem is csak 6 db kis pali jutott a tésztából.. Mi baconnel is kóstoltuk, azzal is nagyon jó volt! :-) Köszi a receptet!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi k, 2011-02-22 10:42

Én már nem egyszer elkészítettem ezt a palacsintát, és mondhatom 3 gyerekkel az oldalamon, hogy nagyon finom. MI pl. tegnap este hidegen kikeverős puncs ízű pudinggal ettük. Alig bírtam abba hagyni! :) Én közepes lángon szoktam sütni, palacsinta sütőben, és elég gyorsan kész van. Mikor belekanalazom a palacsintasütőbe a kb. fél merőkanálnyit (nekem ez egy db adagja), akkor szét terítem, mint a rendes palacsintát. Látszik, hogy meddig akar terülni, és hagyom. Mikor barnul a széle, akkor egy spatulával megfordítom. Így nekünk szép tányér méretűek lesznek, ezt betöltjük és félbehajtva esszük. Amikor először készítettem, akkor nekem is volt olyan, hogy kívül szép barna volt, belül meg nyers; de rájöttem, hogy lejjebb kell venni kicsit a lángot és ezért kezdtem el szétteríteni kör-körösen, mert így nem lesz túl vastag. Nagyon szeretjük, és mindig dupla vagy 3x-os adagot keverek... Üdv: Ági

Minniebaba
Bloemcake / Minniebaba k, 2011-02-08 22:20

sziasztok nincs mérlegem szeretném megkérdezni ha a 200g finomliszt kb hány ek-nak felelne me?:)és h mennyi stőporkell bele?:)

esztiketike
Bloemcake / esztiketike k, 2010-11-30 21:32

én nem vagyok valami gyakorlott ebben a receptfejtában de meg szeretném kérdezni ,hogy még milyen lekvárral szosszal érdemes fogyasztani??

Amerikai nagynéni
Bloemcake / Amerikai nagynéni sze, 2010-10-20 01:11

(1) Sütőporos tésztát szerintem pont nem szabad pihentetni. (2) A juharszirupot csak tálaláskor szoktuk használni. A tésztába rendes krisztálycukor való. (3) A legfontosabb, hogy nem szabad túl sokat keverni. Amerikai szakácskönyvek szerint előbb keverd össze külön-külön a száraz és nedves hozzávalókat (tehát egy tálba a liszt, só, cukor, sütőpor, egy másik tálba a tojás, tej, vaj), és közvetlenül készítés előtt hirtelen keverd össze. Nem baj, ha marad a masszában pár csómó - sülés közben azok el fognak tünni. A túl sok keveréstől nyögvenyelő gumikarikákat kapsz, amiket csak fél liter olvasztott vaj és két mázsa juharszirup segítségével lehet lenyelni.

trixym
trixym v, 2010-09-12 19:40

Elkészítettem..hát isteni lett!!! Sajnos nem volt 2 órám hogy addig a hűtőben tartsam mert a gyerekek "add uram de máris" módjára akarták, de így is nagyon finom lett..Köszönet a receptért, nagyon tökéletes!!!

trixym
trixym v, 2010-09-12 19:39

Elkészítettem..hát isteni lett!!! Sajnos nem volt 2 órám hogy addig a hűtőben tartsam mert a gyerekek "add uram de máris" módjára akarták, de így is nagyon finom lett..Köszönet a receptért, nagyon tökéletes!!!

kkriszta
illalla / kkriszta szo, 2010-08-28 16:57

Szia! Köszi a receptet, épp most sütöm:)
Igazából nekem ahhoz, hogy olyan szépek legyenek, mint a képen, takarékon kell süssem, és kicsit sokáig tart, de megéri;)
Mégegyszer köszönöm!! :D
üdv: Kriszta

Mango88
Bloemcake / Mango88 szo, 2010-07-31 21:34

Sziasztok!
Én régebben a TopShop-os amerikai palacsinta sütőben sütöttem palacsintát,de azt hittem vmit elrontottam,mivel kívül tökéletesen szép aranybarna lett. Mindaddig míg meg nem fordítottam,és ugye ami felül volt, "lekerült",de lyukasan...És így nem lett szép sima,hanem "csúnya". A mai nap folyamán ugyanígy jártam,most sima palacsinta sütőben csináltam.De az igazi lényeg,amihez szeretnék jótanácsokat kérni,az az lenne,h 10 percig sütögetem,ha nem több,és szerintem nyers marad a közepe... Köszönöm előre is a segítséget!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva cs, 2010-07-08 20:36

Én is készítettem már amerikai palacsintát, és tutira bejött.Sajna juharszirupról életemben először egy amerikai filmben hallottam, az Esőemberben.Szeretnék venni, de itt, ahol én lakom, nincs, vagy méreg drága, mint minden mostanában felfedezett fűszer:kardamom,római kömény, világos vagy sötét szójaszósz,vöröslencse, kesudió,curry,stb.,........hogy az igazi rizottóba való rizsről ne is szóljak majd 800 Ft 1 kg.Sokszor ezért nem főztem és főzöm meg a csodás ételeket, indiai,kínai,olasz,pedig jó lenne a változatosság, de vannak árak is, ha egyáltalán kapható a termék!!!!Ha nincs termék, akkor egy kicsit nyugisabb vagyok, mondván, nem azért nem tudtam főzni-sütni,mert nincs rávaló, hanem mert as boltban nincs.Nehéz dolog ez a főzés, na nem mindig.........Éva-Anyóca

Amurath
Bloemcake / Amurath p, 2010-07-02 15:47

Én is elkészítettem teljeskiőrlésű búzalisztből, és finom lett, eperlekvárral! Ezzel indítottam egy vasárnap reggelt! Az tuti, hogy nagyon laktató, de isteni! Köszi a receptet!

349