Amerikai palacsinta recept

Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fenti receptből 12 darab palacsinta lesz.
Forrás: Szakácsok könyve

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vastag palacsinta, pufók palacsinta

elkészítés

  1. Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
  2. Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.
  3. Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
  4. Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük.
  5. Frissen, juharsziruppal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 260 826
elküldve: 36
receptkönyben: 2 601
elkészítve: 91/133
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (59)

Kitty.vagyok
Kitty.vagyokv, 2014-03-09 18:33

Rövid életem eddigi első Amcsi palacsintája! :) Csak én juharszirup helyett mézet használtam! :) És szerintem nagyon jól sikerült! :)

bomberoo
bomberoocs, 2014-01-30 07:36

Az árt a tésztának, ha egész éjszakára beteszem a hűtőbe?

Kitty.vagyok
Kitty.vagyokv, 2014-03-09 18:25

Nem. az inkább csak jót tesz neki! ;)
( sima palacsintatésztával is így van! :)

sz.wiolka
sz.wiolkah, 2013-08-05 18:55

Ééés...elkészült életem első amerikai palacsintája,egyből dupla adagban,és ahogy elnéztem a gyerekeket,míg ették,tökéletes lett :) Pici módosításokkal készült,anyagi és praktikussági megfontolásból.A szirup és a porcukor helyett is ugyanakkora mennyiségű kristálycukrot használtam,és beletettem a plusz tojássárgáját is,illetve vaj helyett margarint.Teljesen takarékon sütöttem,úgy tökéletesen átsült,és a színe is olyan volt,amilyennek kellett.Köszönet a receptért :)

kircsi
kircsiv, 2012-08-26 23:09

Sok fajta amerikai palacsintát sütöttem de ez viszi a pálmát eddig:)Köszönjük.

nopara
noparah, 2012-08-20 23:29

Isteni finom, koszonom! Remelem elall reggelig a hutoben, mert igy lesz amerikai reggelink (is). :)

jaskod
jaskodszo, 2012-03-31 19:55

ma ebéd utánra készítettem el (első palacsintám), véletlenül kihagytam a felvert tojásfehérjét, de így is nagyon finom lett!
köszönjük :)
jaskod, 15

virezma
virezmak, 2011-09-27 11:20

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nem lehetne valamivel hígabbá vagy könnyebben formázhatóvá tenni a tésztát? Nekem nem akart eligazodni a massza, és kanállal próbáltam kör alakúvá húzogatni. Összesen 6 darab lett belőle. Vagy kisebbeket kellett volna csinálnom?
Előre is köszönöm a tanácsokat.

Adite
Aditecs, 2012-03-22 12:15

Szerintem, ha elég sűrű, és fentről kanállal csurgatod (vagy kanalazod a 4 ek-t) középre, akkor magát nyomja ki kör alakúvá. És igen, kisebb kör lesz, még a tenyerednél is kisebb (legalábbis az én tenyeremnél:)).

mandie
mandiep, 2011-07-22 19:42

Ez nagyon fincsi lett! Első amerikai palacsintám! :Đ Én véletlenül kihagytam a porcukrot és a juharszirup helyett mézet nyomattam bele; IGENJÓLETT! :] köszi a receptet!
orsi

krivan
krivanh, 2011-07-04 12:10

Ciki bizony, Németh Lajosné Ilse-nek!!!

Szintia nem 4 hónapja töltötte fel a receptet, mint "Ő" hanem több éve!!!
És megadott forrást is, ahogy kell!

mcla
mclacs, 2011-05-12 09:29

Tegnap én is megsütöttem, és nagyon ízlett a családnak. Egyébként időm nem volt pihentetni a tésztát, de szerintem így is szuper lett. Köszönet a receptért!

ixy
ixyv, 2011-04-10 14:39

Ma reggel ezzel indítottunk, 13 db jött ki ebből a mennyiségből, pirított bacon kockákkal-reszelt sajttal, vagy csokiöntettel, és lekvárral is fincsi.

lugosi
lugosiszo, 2011-04-02 13:50

Hát az tény, hogy isteni finom ez a palacsinta, de hogy eddig kétszer sütöttem meg, és mind a kétszer iszonyatos családi perpatvar született belőle az nem lehet így már véletlen :D

kabooca
kaboocah, 2011-03-14 22:29

Én is megsütöttem, nagyon finom lett, bár nekem is csak 6 db kis pali jutott a tésztából.. Mi baconnel is kóstoltuk, azzal is nagyon jó volt! :-) Köszi a receptet!

becseiagi
becseiagik, 2011-02-22 10:42

Én már nem egyszer elkészítettem ezt a palacsintát, és mondhatom 3 gyerekkel az oldalamon, hogy nagyon finom. MI pl. tegnap este hidegen kikeverős puncs ízű pudinggal ettük. Alig bírtam abba hagyni! :) Én közepes lángon szoktam sütni, palacsinta sütőben, és elég gyorsan kész van. Mikor belekanalazom a palacsintasütőbe a kb. fél merőkanálnyit (nekem ez egy db adagja), akkor szét terítem, mint a rendes palacsintát. Látszik, hogy meddig akar terülni, és hagyom. Mikor barnul a széle, akkor egy spatulával megfordítom. Így nekünk szép tányér méretűek lesznek, ezt betöltjük és félbehajtva esszük. Amikor először készítettem, akkor nekem is volt olyan, hogy kívül szép barna volt, belül meg nyers; de rájöttem, hogy lejjebb kell venni kicsit a lángot és ezért kezdtem el szétteríteni kör-körösen, mert így nem lesz túl vastag. Nagyon szeretjük, és mindig dupla vagy 3x-os adagot keverek... Üdv: Ági

krau
krauszo, 2011-02-19 19:43

Nagyon szépen köszönöm a receotet! Fenséges lett!

nemethkitti
nemethkittiszo, 2011-02-12 13:15

én is 15 vagyok és körülbelül mindne héten sütök vagy főzök valamit :) ez is meg lesz csinálva úgygondolom :)

Minniebaba
Minniebabak, 2011-02-08 22:20

sziasztok nincs mérlegem szeretném megkérdezni ha a 200g finomliszt kb hány ek-nak felelne me?:)és h mennyi stőporkell bele?:)

esztiketike
esztiketikek, 2010-11-30 21:32

én nem vagyok valami gyakorlott ebben a receptfejtában de meg szeretném kérdezni ,hogy még milyen lekvárral szosszal érdemes fogyasztani??

Amerikai nagynéni
Amerikai nagynénisze, 2010-10-20 01:11

(1) Sütőporos tésztát szerintem pont nem szabad pihentetni. (2) A juharszirupot csak tálaláskor szoktuk használni. A tésztába rendes krisztálycukor való. (3) A legfontosabb, hogy nem szabad túl sokat keverni. Amerikai szakácskönyvek szerint előbb keverd össze külön-külön a száraz és nedves hozzávalókat (tehát egy tálba a liszt, só, cukor, sütőpor, egy másik tálba a tojás, tej, vaj), és közvetlenül készítés előtt hirtelen keverd össze. Nem baj, ha marad a masszában pár csómó - sülés közben azok el fognak tünni. A túl sok keveréstől nyögvenyelő gumikarikákat kapsz, amiket csak fél liter olvasztott vaj és két mázsa juharszirup segítségével lehet lenyelni.

trixym
trixymv, 2010-09-12 19:40

Elkészítettem..hát isteni lett!!! Sajnos nem volt 2 órám hogy addig a hűtőben tartsam mert a gyerekek "add uram de máris" módjára akarták, de így is nagyon finom lett..Köszönet a receptért, nagyon tökéletes!!!

trixym
trixymv, 2010-09-12 19:39

Elkészítettem..hát isteni lett!!! Sajnos nem volt 2 órám hogy addig a hűtőben tartsam mert a gyerekek "add uram de máris" módjára akarták, de így is nagyon finom lett..Köszönet a receptért, nagyon tökéletes!!!

kkriszta
kkrisztaszo, 2010-08-28 16:57

Szia! Köszi a receptet, épp most sütöm:)
Igazából nekem ahhoz, hogy olyan szépek legyenek, mint a képen, takarékon kell süssem, és kicsit sokáig tart, de megéri;)
Mégegyszer köszönöm!! :D
üdv: Kriszta

Mango88
Mango88szo, 2010-07-31 21:34

Sziasztok!
Én régebben a TopShop-os amerikai palacsinta sütőben sütöttem palacsintát,de azt hittem vmit elrontottam,mivel kívül tökéletesen szép aranybarna lett. Mindaddig míg meg nem fordítottam,és ugye ami felül volt, "lekerült",de lyukasan...És így nem lett szép sima,hanem "csúnya". A mai nap folyamán ugyanígy jártam,most sima palacsinta sütőben csináltam.De az igazi lényeg,amihez szeretnék jótanácsokat kérni,az az lenne,h 10 percig sütögetem,ha nem több,és szerintem nyers marad a közepe... Köszönöm előre is a segítséget!

gregoreva
gregorevacs, 2010-07-08 20:36

Én is készítettem már amerikai palacsintát, és tutira bejött.Sajna juharszirupról életemben először egy amerikai filmben hallottam, az Esőemberben.Szeretnék venni, de itt, ahol én lakom, nincs, vagy méreg drága, mint minden mostanában felfedezett fűszer:kardamom,római kömény, világos vagy sötét szójaszósz,vöröslencse, kesudió,curry,stb.,........hogy az igazi rizottóba való rizsről ne is szóljak majd 800 Ft 1 kg.Sokszor ezért nem főztem és főzöm meg a csodás ételeket, indiai,kínai,olasz,pedig jó lenne a változatosság, de vannak árak is, ha egyáltalán kapható a termék!!!!Ha nincs termék, akkor egy kicsit nyugisabb vagyok, mondván, nem azért nem tudtam főzni-sütni,mert nincs rávaló, hanem mert as boltban nincs.Nehéz dolog ez a főzés, na nem mindig.........Éva-Anyóca

Amurath
Amurathp, 2010-07-02 15:47

Én is elkészítettem teljeskiőrlésű búzalisztből, és finom lett, eperlekvárral! Ezzel indítottam egy vasárnap reggelt! Az tuti, hogy nagyon laktató, de isteni! Köszi a receptet!

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAv, 2010-06-13 22:14

Szia Titi!
Biztosan nem lenne jó! Inkább reggel keverd ki frissen a tésztát, hagyd el a 2 óra pihentetést süsd ki a palacsintát! Ennyit már én is csaltam, de mégis nagyon finom volt!;))
Szintia

TheGiver
TheGiverv, 2010-06-13 17:54

Szia!
Az úgy jó lenne, ha este elkészíteném a tésztát, és reggel sütném ki? Vagy akkor már túl sokat állna?
Köszönöm: Titi

Geri
Geriv, 2010-05-30 18:32

Köszi a receptet, én is kipróbáltam, és nagy volt a siker! Nekünk 9 darab lett belőle és a csokiöntet volt a nyerő pár. A pihentetés kimaradt, mert türelmetlenek voltunk, de így is szuperül sikerült már elsőre:-)

mislenbaba
mislenbabav, 2010-03-14 20:23

basszus annyira jó, hogy kislányok írnak, meg nézik és még sütnek főznek is!!! nem?

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAcs, 2010-03-18 09:43

Én is örömmel olvasom, amikor tizenévesek sütögetnek, ügyeskednek!:))
Szintia

mislenbaba
mislenbabav, 2010-03-14 20:13

volt itthon pancake syrup :) meglocsoltam. egyébként elolvasta a fiam a flakonon az összetevőit a juharszirupnak és 3! % : ) a valós juharszirup tartalma. nem is engedném én legalábbis juharszirupként árulni. na mindegy. . nálunk a krémes tocsogós süti a menő -nyerő : ) most is azt keresgélek.

szurosp
szurospszo, 2010-03-13 20:22

Hát tudod!:) Nem akarok hízelegni, mert nem a műfajom, de mind a sütieidet, tortáidat, mind a fotóidat róluk, megirigyelheti még egy profi is. Egyébként, tényleg, Jr Smith is csokiöntettel fogyasztotta ezeket a palacsintákat, jó bőven megöntözve!:) Mrs Smith

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAszo, 2010-03-13 20:40

Túl kedves vagy!:))
Köszönöm a sütőporos észrevételt mindkettőtöknek Mislenbaba és Mrs Smith!:))
Szintia

szurosp
szurospszo, 2010-03-13 18:47

Ó drága mislenbaba!:) Szintiával összeveszni? Soha! Szuperek a receptjei, és igazi profi! S szerintem itt az elírást a könyv fordítója követhette el véletlenül a tablespoon és a teaspoon félrefordítása miatt. Én is azt mondom egyébként hogy egy adagba egy csomag sütőpor kell. Azért tűnik folytósnak, mert valószínűleg nem locsoltad meg tálaláskor rengeteg juharsziruppal, mint ahogy az amcsik szokták!:-P Nekem is jobban ízlik a hagyományos, de Junior elégedett volt ezzel!:) Üdv: Mrs Smith

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAszo, 2010-03-13 20:16

Nagyon kedves vagy Mrs Smith, de nem vagyok én profi csak egy lelkes amatőr sütögető!:)
Most már emlékszem, én is fent akadtam anno ezen a recepten: 1 csomag sütőpor = 12g = 1 evőkanálnyi! Amikor bemásoltam a hozzávalókat a Szakácsok könyvéből nem helyesbítettem azt! Majd most!:)

Mislenbaba, ez a palacsinta önmagában fogyasztva tényleg nem a legjobb, de juharsziruppal, csokiöntettel, lekvárral nagyon kellemes!:)

Szintia

mislenbaba
mislenbabaszo, 2010-03-13 18:18

ÜDV MINDENKINEK! MÉG MIELŐTT ÖSSZEVESZNÉTEK : ) ....... ÉN A RECEPT 4-SZERESÉT KÉSZÍTETTEM EL TEGNAP, ÉS ÖSSZESEN NÉGY CSOMAG SÜTŐPORT TETTEM BELE. NEM IS MÉREGETTEM, HOGY AZ HÁNY ÉS MILYEN KANÁL. EGYÉBKÉNT NEM TUDTAM BETENNI A HŰTŐBE A TÉSZTÁT PIHENTETNI MERT NEM BÍRTÁK KIVÁRNI A FIAIM ÉS A FÉRJURAM SE. DE NEM VOLT ROSSZ. AZÉRT SZERINTEM A RENDES PALACSINTA SOKKAL FINOMABB. NEKEM EZ EGY KICSIT FULLASZTÓ VOLT, DE LEHET, HOGY AZÉRT MERT NEM PIHENT A TÉSZTÁJA. PÁ.

szurosp
szurospszo, 2010-03-13 17:09

Kedves Szintia! Remélem nem veszed kekeckedésnek, de akkor a Szakácsok könyvében történt az elírás. Egy tasak sütőpor egészen pontosan 12 g. (Az a két g ide-oda nem igazán számít, ebbe a mennyiségű alapanyagba nem is kell több.) Egyszer-kétszer készítettem már ilyen mértékegységek alapján receptet, s akkor lemértem mindent. (Többek között ezt a receptet is csináltam, Jr Smith-nél óriási sikereket arattam vele!:) ) Következtetések tehát: Egy tasak sütőpor - 12 g - ez egész pontosan 2 tk sütőpor, ami még 1 ek-t sem tesz ki teljesen. Ennek alapján gondolom, hogy elírás történhetett, mert 2 ek sütőpor az kicsit több mint 2 zacskó, ami pedig rengeteg, ehhez a nyersanyaghoz. Néha még a "Nagyok" is tévedhetnek... ;-) Szóval ezek voltak a gondolataim, de mondom, ezt a receptet már készítettem sikerrel,( 2 tk sütőporral) ezért vagyok szinte 100%-ig biztos benne, hogy elírás. A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
szurospp, 2010-03-12 19:26

Kedves mislenbaba! Az szerintem csak elírás - két tk akart lenni. 14 g sütőpor, az azt hiszem 1 csomagnak felel meg. ettől több szinte kizárt hogy kelljen... Azért írok csak én, mert nem tudom, hogy Szintia időben elolvassa-e az üzcsidet. Szerintem pihentesd a tésztát, bírd ki valahogy! :)) Üdv: Mrs Smith

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAszo, 2010-03-13 15:38

Sziasztok!

Mrs Smith köszönöm a gyors közben járást!;)
Nem elírás, szó szerint így szerepel a Szakácsok könyvében: "14 g (2 ek) sütőpor"!:)

Szintia

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
315