Így belezhetsz ki egy dísztököt 5 perc alatt – A legjobb halloweeni tökfaragó trükk!

Sok anyuka lélegezhet fel, a halloweeni tökfaragás még sosem volt ilyen egyszerű. Mutatjuk az ötperces tökbelező trükköt, amit csak felnőttnek szabad csinálnia! A gyerekek ennél a feladatnál inkább csak asszisztáljanak.

A gyerekek imádják a világító tökfejeket halloweenkor, a sárga tökök faragása azonban, valljuk be, inkább a felnőttek munkája, a gyerekek kezébe nem szívesen adunk késeket és más éles eszközöket. Egy angol anyuka remek megoldást talált ki arra, hogyan belezzük ki a vastag húsú, magokban bővelkedő tökbelsőt öt perc alatt.

Az amúgy hosszú percekig, sőt akár egy óráig is tartó kipakolást egy teljesen hétköznapi konyhai eszközzel oldhatjuk meg, amely nem más, mint a kézi habverő.

Fotó:Facebook/keepsakes

Skalpoljuk meg a tököt (legyen elég nagy a lyuk ahhoz, hogy a mixer beférjen) majd a habverőt kezdjük el megforgatni a tökben. A keverőszárak egy pillanat alatt összegyűjtik a magokat és a húst, ezután már sokkal könnyebb lesz kikanalazni a felesleges belsőséget, ráadásul a keverőszárak segítségével a tök belső falait is megvékonyíthatjuk, így később a formafaragás is könnyebb lesz.

Egyszerű de nagyszerű trükk, amit szigorúan csak a felnőtteknek szabad elvégeznie.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt. , Címlap: Bekir Dönmez

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...