Valójában ilyen gyakran kéne takarítani a hűtőt

Mivel nem éppen a legkedveltebb feladat, így gyakran megfeledkezünk a hűtőtakarításról, pedig jóval sűrűbben kéne megejtenünk, mint azt gondolnánk.

Mivel a hűtőszekrényben élelmiszert tárolunk, így mindenképpen érdemes magunkat rávenni, hogy rendszeresen kitakarítsuk. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő Maradék nélkül programja posztban hívja fel a figyelmet arra, hogy az ételek biztonságos tárolása érdekében a hűtőszekrényt érdemes jóval gyakrabban takarítani.

Valójában ilyen gyakran kéne takarítani a hűtőt

Az oldal azt javasolja, hogy legalább havonta egyszer tisztítsuk ki a hűtőt.

Hogy ne legyen annyira megerőltető, érdemes akkora időzíteni a tisztítást, amikor nincs annyira tele a hűtőnk. Ha betartjuk a havi szabályt, akkor nem lesz annyira megterhelő a hűtőtakarítás, hiszen egyre kevesebb szennyeződést kell majd eltávolítanunk.

A másik trükk, hogy soha ne tegyünk csomagolás nélkül ételt a hűtőbe, és ha mégis kifolyik vagy kiborul valami, akkor azt azonnal töröljük le.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili