Húsvéti sonkát, de honnan? 6 beszerzőhely a legjobb húsvéti sonkákkal

Bár a mindennapokban ez nem mindig megvalósítható, egyre többen csinálunk presztízskérdést abból, hogy legalább az ünnepnapokon kerüljön minőségi étel az asztalra. A húsvéti sonka pont ilyen: a gyorspácolt sonkákat adalékanyagokkal készítik nagyüzemi körülmények között, és igazából mindegyiknek ugyanolyan íze van. Mi most hat olyan beszerzőhelyet mutatunk nektek, ahol igazi magyar termelői finomságokat tudtok beszerezni, hogy a húsvéti sonka valóban az ünnepi asztal királya legyen!

Cipőt a cipőboltból, kolbászt a Kolbászellátóból

Önmagában a tényt is imádjuk, hogy létezik kolbászellátó. A “Békési Füstölt Áruk Boltjában” a választék pazar, egykor minden alapanyaguk négy lábon szaladt, és csak húsvétra közel harminc termékkel készültek. A sonkabőség zavarában választhatunk a nevükön nevezett termelőktől szebbnél szebb szívsonkákat, füstölt tarját, kötözött sonkát, és a klasszikus fehérsertés-áru mellett még mangalicát is kínálnak.

Kolbászellátó - Palcsó Zoltán, húsvéti szívsonka / forrás

Kolbászellátó Shop

Itt tényleg minden finom

A gourmet bolt, aminek már a webcíme is irányba rakja a vásárlót: adalek-tartositoszermentes.hu. Mindenféle termékkel foglalkoznak a paleótól a húsmentes termékekig, és igen jóféle húsokat is válogattak a prémium szortimentbe. Az itáliai érlelt szalonna, a guanciale is több mint vonzó, de hazai terepen maradva a jó nevű István Gazda kötözött mangalica combsonkáját is kínálják, amit vákuumozva vihetünk haza, a legjobb minőségükben kiélvezve az ízeket. Azért pár szelet prosciuttóra is elcsábulhatunk!

Itt minden finom Delikátesz/ forrás

Itt minden finom Delikátesz

Budapest XII. kerület, Krisztina krt. 35.

Békés a topon: nemcsak kolbász-, hanem sonkakérdésben is

Zenei füleinknek, ha azt olvassuk, hogy “eredeti házi recept alapján, hagyományos eljárással, kizárólag konyhasó hozzáadásával, házi füstöléssel készült termék.” A kisüzemi tartás, a gondos feldolgozás, a bükkfán füstölés mind azért van, hogy ne az adalékokkal feltuningolt dömpingárut együk. A Békési Kőrös termékeit, a Palatin, Palcsó Zoltán hentesmester, István Gazda és Buza Sanyi áruit is tartják.

Kolbászáruház - Békési Körös Húsvéti kötözött sonka / forrás

Kolbászáruház

Stelcz-sonkák nem csak bátaszékieknek

A Stelcz és Fia jól hangzik húskedvelő körökben, nem ok nélkül: a család több mint másfél évszázada foglalkozik a hentes szakmával. Stelcz Ferenc viszi jelenleg az üzletet, a termékeik megfizethetőek, jó minőségűek, és a kolbász-szalonna-szalámi-sonka vonal mellett igen jó, házias párizsit és virslit is készítenek. A Hentesemtől idézünk: “Nem törekednek arra, hogy a mikrovállalkozásból nagyobbakká váljanak, hisz a minőség megtartása és magasabb szintre való emelése nagyüzemi szinten nehezebb.” Nem kell Bátaszékig mennünk a príma sonkákért, ha szimpatizálunk velük, beírjuk a keresőbe, ki fogja dobni az online áruházak találatait, amik közül kiválaszthatjuk a legjobban hangzó ajánlatot.

Stelcz sonka / forrás

Stelcz Húsbolt

Bátaszék, Budai u. 44-46.

BUZA sonkák és kolbászok 1923 óta

A BUZA-féle szívsonkának messzi híre van, ez Buza Sándor egyik büszkesége. Ismerős lehet a neve a rádióból és az egykori televízióból is, a műsorvezető másik hivatása ugyanis a prémium hústermékek készítése. Az egyben “szívsonka” (valóban szív alakú!) mellett szeletelt, nyers, füstölt (csontozott) combsonkát és szintén szeletelt füstölt tarját rendelhetünk közvetlenül tőle, de minőségi árut kínáló kiskereskedőknél is megtaláljuk a húsvéti termékeit. Sokat elárul a kedveltségéről és nem sorozatgyártott árujáról, hogy a saját online boltjában a kötözött combsonka már most elfogyott.

BUZA KOLBÁSZOK - “Szívsonka”: füstölt, nyers sonka combból, csont nélkül / forrás

BUZA KOLBÁSZOK

Kötözött mangalicasonka a Kövér Tanyától

A Neked terem nélkül nem lehet teljes a válogatás. Komoly kínálattal, heti többszöri szállítással elérhetők, és a húspulton kívül olyan gazdagon ellátott termékkategóriákból válogathatunk, mint a szezonális finomságokkal teli dobozok, az online termelői piac, a kézműves pékség, háztáji kamra vagy reformkonyha (a teljesség igénye nélkül). Kötözött sonkát, kötözött mangalicasonkát és Buza Sándor sonkáit is árusítják. Heit torma nélkül kár is rendelni…

Neked Terem / forrás

Neked Terem

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Getty

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban sincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek