Húsvéti kiegészítő étkek

Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!

Ha már megszületett a döntés, mit tálaljunk főételként Húsvétkor, ideje elgondolkodni azon is, milyen más, a menühöz illő vagy csak azt kiegészítő ételeket készítsünk. Nálunk az egyik fő fogás a sörben érlelt csülök lesz, mellé citromos-tormás krumplisalátát adok. A sonkatál és tojáskrém alap, de ott van még a reggeli, a vacsora, és egy kis kalács is jól jönne.

Spenótos tojásreggeli - casserole recept

Tojásos casserole reggelire

Ha Húsvét, akkor tojás! Rántottával indítani a napot mindig nagyszerű, de ezt bármelyik hétvégén megtehetjük. Most mégis egy ünnepi alkalom következik, ezért a tojás elkészítésének egy látványosabb módját választom. A casserole elnevezés a francia “saucepan” szóból ered. Ez egy olyan nagy, mély tálat jelent, melyet egyaránt használnak sütőben való sütéshez és szervírozáshoz - az ételt tehát nem kell külön tányéron tálalni. Ebben az edényben a tetején picit megpirított étek nagyszerűen mutatnak az asztalon. Habár az angolszász konyhában hússal, zöldségekkel, tésztával vagy rizzsel készítik a casserole-t, én most találtam egy tojásos verziót, amelyet ki is próbáltam: megmérettetett, és igen jónak találtatott!

Karamellás-mandulás rózsakalács recept

Mandulás kalács uzsonnára

Nincs Húsvét kalács nélkül! A frissen, házilag készített fonott vajas kalács illata mámorító, tortaformában sütve pedig csodálatosan néz ki. A gyerekeknek viszont valami izgalmasabbat szeretnék adni, hogy mindenki megfoghassa a saját kalácsát, amit majszolgathat kedvére. Kis formákban sütöm majd a karamellizált mandulás töltelékkel összecsavart omlós tésztát. Ha a sütőformákat vajjal jól kikenem, könnyen kiemelhetik a nekik tetsző darabkákat.

Tavaszi saláta recept

Húsvéti saláta vacsorára

Salátát az enyhülésre! A Húsvéti fogások nem éppen könnyű mivoltukról híresek. A nagy családi banzáj után jól esik egy könnyű saláta levezetésképpen, tavaszi zöldségekkel, sárgarépával és persze tojással megspékelve. Érdemes a piacon fellelhető összes szépségből, azaz retekből, újhagymából, medvehagymából és csodás salátákból jól bevásárolni. Nemcsak a salátában mutatnak majd szépen, hanem az ünnepi tálak díszítésében is nagy szerepet kaphatnak.

Jövő héten a maradék sonkából és tojásból készítek vadonatúj étkeket, addig is tervezgessük, miként egészítjük ki a Húsvéti menüt!

Gréti

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a ChefParade biztosította.

Címlapról ajánljuk

További cikkek