Tormás-citromos krumplisaláta recept

Tormás-citromos krumplisaláta
Tormás-citromos krumplisaláta
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén Húsvétkor a sült csülök mellé ezt a különleges és nagyon finom salátát készítem el. A citromlé adagolásánál érdemes odafigyelni, ne legyen csak citromos ízű az öntet. Maradjunk a pikantériánál!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a különleges saláta nem csak a Húsvéti csülök mellé tökéletes. Bármilyen sertéssülthöz ajánlom. Friss, üde ízvilága újdonságot hoz a hétköznapokba.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tormás krumplisaláta, különleges krumplisaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjával együtt főzzük meg, de ügyeljünk rá, ne főjön szét. Érdemes salátaburgonyát vásárolni hozzá.
  2. Miközben a burgonya fő, állítsuk össze az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban habverővel keverjük simára a citromlevet olívaolajjal és a fűszerekkel. Öntsük rá a tejfölt, és keverjük tovább. Reszeljük bele a tormát és a citrom héját. Szórjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, snidlinget és újhagymát, majd keverjük át.
  3. A megfőtt burgonyát hűtsük le hideg vízben. Szabadítsuk meg a héjától, és vágjuk karikára.
  4. Keverjük össze az öntetet és a burgonyát. Ellenőrizzük a fűszerezést, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk újból.
  5. Tálaláskor díszítsük salátánkat kevés aprított petrezselyemmel, citromhéjjal. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 383
elküldve: 14
receptkönyvben: 788
elkészítve: 53/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
263 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta p, 2015-07-31 10:06

Ez így igaz, habár eredetileg tavaszi recept, most nyáron (főleg ilyen hűvösebb napokon) is tökéletesen üdítő színfolt az asztalon! Köszi, hogy írtál, üdv, Gréti

Incy
Incy v, 2015-04-26 15:01

Megcsináltam nagyon finom, friss torma helyett esetes tormával :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa sze, 2015-04-08 21:11

Kedves Gréti! Most húsvét után, -mivel maradt torma-, végre megcsináltam ezt a salátát, nagyon ízlett mindkettőnknek. Olyan finom egységes íze lett, hogy a férjem nem jött rá, hogy torma van benne, csak azt érezte, hogy nagyon kellemesen csípős. Nem próbáltad esetleg majonézes tormával, vagy tejszínessel, mert év közben, ha veszek egy egész tormát, nem tudok vele mit kezdeni. Tulajdonképpen csak húsvétkor szoktam friss tormát venni. Te is csak húsvét táján készíted? Szívesen ennék máskor is ilyen finomat. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta cs, 2015-04-09 09:37

Kedves Zsuzsa! Még nem próbáltam, de lehet kapni sima reszelt tormát, ugyanolyan kis üvegben (elképzelhető, hogy csak húsvét környékén? ezt nem tudom), ami tökéletesen (állagában és ízében is) helyettesítheti a friss tormát. Ha ilyet nem kapsz, akkor a majonézes torma lehet a megoldás, eceteset nem tennék ebbe a salátába, mert citrom van benne és a kettő már talán túl sok lenne a savanyú ízből. Ha kipróbálod, írd meg, hogyan sikerült! Üdv, Gréti

szeva65
Sz Éva / szeva65 cs, 2014-04-24 19:38

Nagyon tetszik a recept, hétvégén megcsinálom. Jó hogy más mint a többi krumplisaláta.

Buttercup.
Buttercup / Buttercup. p, 2014-04-18 10:32

Éppen most állítottam össze, kicsit hagyom a hűtőben állni, de már most oda vagyok érte!Remek recept, köszönöm! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta p, 2014-04-18 11:00

De jó! Nekem azért tetszett meg, mert nem az a szokványos krumplisaláta, hoz egy kis változatosságot a menüben, és az illata..., isteni! üdv, G

340