Hiába csökkent az infláció, egy élelmiszer még tovább drágul

20 hónap után először csökkent a hazai infláció, ám sajnos ez egyelőre még nem érinti az összes alapélelmiszert.

Az Eurostat legújabb adatai alapján több mint másfél év után most először csökkent Magyarországon az élelmiszer-infláció. Raskó György agrárközgazdász szerint azonban egyes termékek esetében tovább folytatódik majd a drágulás – írja az atv oldala.

Hiába csökkent az infláció ez az élelmiszer tovább drágul majd

A szakértő véleménye szerint a világpiacon a nyersanyagárak folyamatosan csökkenek, így a búza, a kukorica és a növényi olajok árának visszarendeződése már megkezdődött. 

Ugyanakkor a húsoknál sajnos még nem várható számottevő csökkenés, sőt, inkább az áremelkedés valószínű.

Raskó György azt is kiemelte, hogy az uniós piac egységessége most extrán jól jön, hiszen ez segít az árstabilizációban. Csupán az árfolyamok befolyásolhatják az árakat, bár az utóbbi időben „szárnyalt" a forint.

8Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek