Hogyan főzzünk hummusszal?

Sokan kizárólag mártogatós finomságként gondolnak rá, pedig a fűszerekkel házasított csicseriborsóból és szezámpasztából kevert hummuszkrémben rejlő lehetőségek túlmutatnak a szendvicsfeltéteken és salátakísérőkön. (x)

Hummusszal főzni a paprikászsír-tradíciók felől nézve szentségtörésnek, szinte varázslatnak tűnik, pedig hazánktól nem messze, a mediterrán és a közel-keleti országokban komplett fogásokat építenek a selymesen fűszeres krémkeverékre. Az évszázados konyhahagyományok, melyek egyszerre hirdetik az egészségtudatos alapanyag ízét és élettani hasznosságát, láthatóan idehaza is egyre népszerűbbek. Így lehet a kenhető különlegesség az év nagy felfedezettje, amivel Te is elkészítheted kedvenc ételeid újragondolását, vagy kipróbálhatod a generációkat lendületben tartó egzotikus finomságokat is.

Hús helyett és mellett

Tévedés, hogy a hummusz kizárólag a vegánok és vegetáriánusok hóbortja lenne, hiszen számos húsétel, például gyrosvariációk és sültek praktikus kísérője is lehet.

Annál is inkább, mivel a natúr csicseriborsópaszta alapreceptből fakadó citrusossága ellenére is egy visszafogott krémnek számít, amit kedvünkre házasíthatunk fűszerekkel vagy más zöldségpürékkel.

A Magyarországon elérhető hummuszmárkák közül a FANAN termékek családbarát kiszerelésű dobozkáiban nemcsak a fent említett natúr és csípős változatokat, de a wasabival és curryvel kevert krémeket is megtaláljuk, egyszerre szolgálva az egészséget és a fűszeresebb, magyar konyhához szokott ízlést

A helyes megközelítés tehát az, ha a hummuszra egy olyan rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag hozzávalóként tekintünk, ami nagyban megkönnyíti a kiegyensúlyozott étkezés kialakítását.

Néhány finom fogás hummusszal

A FANAN termékek konyhakész állapotban várják az éhes szakácsokat, tehát nemcsak főzés után, hanem már a hozzávalók előkészítésénél mártogathatnak. A hummuszt tálalhatjuk hidegen, például saláták mártásaként vagy falafeles fogások mellé, de akár gyrosba töltött formában is. Kipróbálhatod levesek és édességek, például brownie hozzávalóként is. A receptvariációk száma szinte végtelen!

Főzz és mártogass kedvedre a nagy áruházláncok hűtőpolcairól beszerezhető FANAN termékekkel! Termékinformációkért és tálalási javaslatokért látogass el a FANAN weboldalára, Instagram és Facebook-oldalaira!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!