Hogyan főzzünk hummusszal?

Sokan kizárólag mártogatós finomságként gondolnak rá, pedig a fűszerekkel házasított csicseriborsóból és szezámpasztából kevert hummuszkrémben rejlő lehetőségek túlmutatnak a szendvicsfeltéteken és salátakísérőkön. (x)

Hummusszal főzni a paprikászsír-tradíciók felől nézve szentségtörésnek, szinte varázslatnak tűnik, pedig hazánktól nem messze, a mediterrán és a közel-keleti országokban komplett fogásokat építenek a selymesen fűszeres krémkeverékre. Az évszázados konyhahagyományok, melyek egyszerre hirdetik az egészségtudatos alapanyag ízét és élettani hasznosságát, láthatóan idehaza is egyre népszerűbbek. Így lehet a kenhető különlegesség az év nagy felfedezettje, amivel Te is elkészítheted kedvenc ételeid újragondolását, vagy kipróbálhatod a generációkat lendületben tartó egzotikus finomságokat is.

Hús helyett és mellett

Tévedés, hogy a hummusz kizárólag a vegánok és vegetáriánusok hóbortja lenne, hiszen számos húsétel, például gyrosvariációk és sültek praktikus kísérője is lehet.

Annál is inkább, mivel a natúr csicseriborsópaszta alapreceptből fakadó citrusossága ellenére is egy visszafogott krémnek számít, amit kedvünkre házasíthatunk fűszerekkel vagy más zöldségpürékkel.

A Magyarországon elérhető hummuszmárkák közül a FANAN termékek családbarát kiszerelésű dobozkáiban nemcsak a fent említett natúr és csípős változatokat, de a wasabival és curryvel kevert krémeket is megtaláljuk, egyszerre szolgálva az egészséget és a fűszeresebb, magyar konyhához szokott ízlést

A helyes megközelítés tehát az, ha a hummuszra egy olyan rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag hozzávalóként tekintünk, ami nagyban megkönnyíti a kiegyensúlyozott étkezés kialakítását.

Néhány finom fogás hummusszal

A FANAN termékek konyhakész állapotban várják az éhes szakácsokat, tehát nemcsak főzés után, hanem már a hozzávalók előkészítésénél mártogathatnak. A hummuszt tálalhatjuk hidegen, például saláták mártásaként vagy falafeles fogások mellé, de akár gyrosba töltött formában is. Kipróbálhatod levesek és édességek, például brownie hozzávalóként is. A receptvariációk száma szinte végtelen!

Főzz és mártogass kedvedre a nagy áruházláncok hűtőpolcairól beszerezhető FANAN termékekkel! Termékinformációkért és tálalási javaslatokért látogass el a FANAN weboldalára, Instagram és Facebook-oldalaira!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!