Hogyan főzzünk hummusszal?

Sokan kizárólag mártogatós finomságként gondolnak rá, pedig a fűszerekkel házasított csicseriborsóból és szezámpasztából kevert hummuszkrémben rejlő lehetőségek túlmutatnak a szendvicsfeltéteken és salátakísérőkön. (x)

Hummusszal főzni a paprikászsír-tradíciók felől nézve szentségtörésnek, szinte varázslatnak tűnik, pedig hazánktól nem messze, a mediterrán és a közel-keleti országokban komplett fogásokat építenek a selymesen fűszeres krémkeverékre. Az évszázados konyhahagyományok, melyek egyszerre hirdetik az egészségtudatos alapanyag ízét és élettani hasznosságát, láthatóan idehaza is egyre népszerűbbek. Így lehet a kenhető különlegesség az év nagy felfedezettje, amivel Te is elkészítheted kedvenc ételeid újragondolását, vagy kipróbálhatod a generációkat lendületben tartó egzotikus finomságokat is.

Hús helyett és mellett

Tévedés, hogy a hummusz kizárólag a vegánok és vegetáriánusok hóbortja lenne, hiszen számos húsétel, például gyrosvariációk és sültek praktikus kísérője is lehet.

Annál is inkább, mivel a natúr csicseriborsópaszta alapreceptből fakadó citrusossága ellenére is egy visszafogott krémnek számít, amit kedvünkre házasíthatunk fűszerekkel vagy más zöldségpürékkel.

A Magyarországon elérhető hummuszmárkák közül a FANAN termékek családbarát kiszerelésű dobozkáiban nemcsak a fent említett natúr és csípős változatokat, de a wasabival és curryvel kevert krémeket is megtaláljuk, egyszerre szolgálva az egészséget és a fűszeresebb, magyar konyhához szokott ízlést

A helyes megközelítés tehát az, ha a hummuszra egy olyan rostokban, fehérjében és vitaminokban gazdag hozzávalóként tekintünk, ami nagyban megkönnyíti a kiegyensúlyozott étkezés kialakítását.

Néhány finom fogás hummusszal

A FANAN termékek konyhakész állapotban várják az éhes szakácsokat, tehát nemcsak főzés után, hanem már a hozzávalók előkészítésénél mártogathatnak. A hummuszt tálalhatjuk hidegen, például saláták mártásaként vagy falafeles fogások mellé, de akár gyrosba töltött formában is. Kipróbálhatod levesek és édességek, például brownie hozzávalóként is. A receptvariációk száma szinte végtelen!

Főzz és mártogass kedvedre a nagy áruházláncok hűtőpolcairól beszerezhető FANAN termékekkel! Termékinformációkért és tálalási javaslatokért látogass el a FANAN weboldalára, Instagram és Facebook-oldalaira!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek