Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Horrorisztikus áron mérhetik a cseresznye kilóját

A tavalyihoz képest csaknem négyszeres áron juthatunk hozzá a hazai cseresznyéhez, a sok esőzés következtében ugyanis néhány fajtából szinte az egész termés kiesett. 

Pár napja írtunk róla, hogy a sok esőzés miatt kevesebb magyar cseresznye lesz idén, így  a csúcsszezonban valószínűleg drágább lesz a termés ára is. Az ATV reggeli műsorában most egy szakértő véleményét kérdezték ki, az ott elhangzottak szerint pedig akár 2000 forintba is kerülhet idén a cseresznye kilója, a sok esőzés és a rossz idő miatt ugyanis rengeteg fajta szinte teljesen megromlott – írja a 24.hu. 

Kelemen László, az Agro Conzulting egyik tulajdonosa nyilatkozta az ATV-nek, hogy míg tavaly erős volt a fák terhelése a sok gyümölcs miatt, addig idén a sok eső okozta a problémát. 

,,Már azt az áprilist követő időszakban lehetett érzékelni, hogy bizonyos fajtákból akár 80-90 százalékos termés is kiesett. Mi átlagosan akkor úgy számoltuk, hogy nagyjából olyan 30-50 százalék a termékkiesés" – nyilatkozta a szakértő. 

Idén a kereskedők 1000-1200 forintot fizetnek a cseresznye kilójáért, ami azt jelenti, hogy 1500-2000 forintért tudják majd eladni a vásárlóknak. A tavalyi csúcsidőszakban mindössze 300-700 forint volt a gyümölcs kilónkénti ára. 

EZ IS ÉRDEKES LEHET: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!