Hogyan hűtsd le az italodat 2 perc alatt?

Ebben a rekkenő hőségben jól esik egy hideg ital, de mi van akkor, ha a vizet, sört, üdítőt véletlenül kint hagytuk a vásárlás után az asztalon, és rájuk férne a hűtés?

Több variáció is létezik az italok hűtésére - a legkézenfekvőbb válasz persze a hűtő vagy mélyhűtő lenne, de ezeknél olyan lassan jutunk el a kívánt hőfokig, hogy addig akár szomjan is halhatunk.A hűtőben – mennyiségtől függően – 45 perctől akár 2 órán át is tarthat a folyamat. A mélyhűtő persze gyorsabb valamivel, de még ez sem az igazi. Tudtad viszont, hogy ha nedves törlőkendőbe csavarjuk az üveget, meggyorsíthatjuk a hűtési folyamatot, a párolgás ugyanis hőt von el az italunktól? Ezzel a módszerrel körülbelül 20 perc után már fogyaszthatjuk is kellemesen hűs szomjoltóinkat!

Ha pedig nem fér már semmi a fridzsiderbe, érdemes egy vödörbe vagy a kádba vizet engedni, megpakolni jó sok jéggel, és ebbe elhelyezni a palackokat. Gyorsabban le fogja hűteni az italokat, mint a hűtőszekrény, mivel a víz jobban vezeti a hőt, mint a levegő.De még ennél is kiválóbb az alábbi videóban szereplő módszer, amellyel mindössze 2 perc alatt 19 fokot is hűthetünk italunkon!

Tehát a leggyorsabb hűtési technikához szükségünk lesz vízre, jégre és némi sóra. Hogy miért? Mert a sós víznek alacsonyabb a fagyáspontja, mint a sima víznek, így tudjuk magának a víznek is csökkenteni a hőmérsékletét - ergo még gyorsabban fog lehűlni a várva várt frissítőnk.

(Via: Huffington post)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.